torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Faren dusjet alltid før han kom hjem fra arbeidet...

Faren dusjet alltid før han kom hjem fra arbeidet – for å skjule den triste sannheten ovenfor døtrene sine

-

En gang i mellom dukker det opp historier som er så rørende at de virkelig fortjener å deles. Denne historien er ikke noe unntak, og ble opprinnelig fanget opp av en fotojournalist som går under navnet GMB Akash på Facebook.

Historien blir fortalt av en mann han fotograferte, og vi gjengir en oversatt versjon nedenfor:

«Jeg har aldri fortalt barna mine hva jobben min var. Jeg ville aldri at de skulle føle seg skamfulle på grunn av meg.

Da min yngste datter spurte meg hva jeg gjorde, pleide jeg nølende å fortelle henne at jeg bare var en arbeider.

Før jeg dro hjem igjen hver dag, pleide jeg å ta et bad på de offentlige toalettene så de ikke skulle få noe hint av hva slags arbeid jeg utførte.

Jeg ville sende døtrene mine i skole for å utdanne dem. Jeg ville at de skulle stå foran folk med verdighet. Jeg ville ikke noen skulle se ned på dem som ble gjort mot meg.

Folk ydmyket meg alltid.

Jeg investerte hver eneste krone av min inntekt i mine døtres utdannelse. Jeg har aldri kjøpt en ny skjorte. I stedet brukte jeg pengene til å kjøpe bøker til dem. Respekt er alt jeg ville de skulle ha for meg. Jeg var en vaskehjelp. Dagen før min yngste datters collegeavslutning, klarte jeg ikke å skaffe avgangspengene. Jeg kunne ikke jobbe den dagen. Jeg bare satt ved siden av søppelet mens jeg prøvde hardt å skjule tårene mine. Alle kollegaene mine så på meg, men ingen kom for å snakke med meg. Jeg hadde feilet og følte meg knust.

Jeg ante ikke hvordan jeg skulle kunne møte datteren min som ville spørre meg om det når jeg kom hjem igjen.

Jeg ble født fattig. Jeg trodde ikke noe godt kunne skje med en fattig person, men etter å ha jobbet kom alle i renseriet til meg og satte seg ved siden av meg – og spurte om jeg så på dem som brødre. Før jeg rakk å svare hadde de alle gitt meg en dags inntekt hver. Da jeg prøvde å nekte konfronterte de meg ved å si: vi vil sulte en dag hvis det trengs, men datteren vår må på college».

Jeg hadde ikke noe svar til dem.

Den dagen tok jeg ikke en dusj først, men dro rett hjem til huset mitt – som en vaskehjelp.

Min eldste datter kommer til å avslutte universitetet sitt veldig snart. Tre av dem lar meg ikke gå på jobb lenger. Min eldste datter har et deltidsarbeid, og de tre andre hjelper henne med skolepenger. Min eldste datter tar meg ofte med til min gamle arbeidsplass. Der gir hun mat til alle mine kollegaer. De ler og spør henne hvorfor hun gir dem mat så ofte.

Min datter svarer dem; «alle dere sultet for meg den ene dagen så jeg kunne bli det jeg er i dag. Be for meg, slik at jeg kan mate dere alle, hver dag.

For tiden føler jeg ikke at jeg er en fattig mann. Den som har slike barn, hvordan kan han være fattig?

– idris»

Hva kan man si? En mann som virkelig gjør alt for sine døtre bør virkelig få den honnør han fortjener. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...