in ,

Faren er dømt til døden, datteren nektes å være sammen med ham hans siste tid på jorden

Khorry Ramey var bare to da faren hennes ble dømt til døden. I dag er hun 19. Men ifølge loven er hun for ung til å overvære farens aller siste tid på jorden.

Når Kevin Johnson skal henrettes med en dødelig injeksjon, nektes datteren hans Khorry Ramey å overvære henrettelsen.

Årsaken er at Khorry på 19 år er for ung, ifølge loven i delstaten Missouri.


Faren hennes ble dømt til døden da Khorry var to år gammel, etter at han ble funnet skyldig i å ha drept en politimann i Missouri i 2005.

Selv om Khorry bare var to år da faren ble fengslet, har datteren Khorry gjennom årene besøkt han jevnt og trutt, og tross fengselsstraffen har hun fått et forhold til faren sin.

Hun ønsket å delta under henrettelsen og søkte derfor en føderal domstol for å overstyre en lov som sier minstealderen for å være vitne til en henrettelse er 21 år.

Johnson skal henrettes for å ha drept politimannen William McEntee. Johnson som var 19 år da drapet skjedde var dermed på samme alder som datteren hans er nå.

– Jeg er knust over at jeg ikke vil kunne være sammen med faren min i hans siste øyeblikk. Faren min er den viktigste personen i livet mitt. Han har vært der for meg hele livet, selv om han har vært fengslet, sier Khorry Ramey i en uttalelse som er gjengitt av den britiske avisa the Mirror.

Kevin Johnson ble dømt til døden i St Louis i 2005 for å ha drept Missouri-politibetjent William McEntee (Bilde: Missourians for Alternatives to the Death Penalty)

Dommeren erkjente at loven ville forårsake følelsesmessig skade for Ramey, som i løpet av sitt korte liv også har vært vitne til at moren hennes ble myrdet. Men han mente at den ikke krenket hennes rettigheter, og ville derfor ikke la henne overvære henrettelsen.

Bakgrunnen for dødsstraffen var at politibetjent og trebarnsfar William McEntee ble sendt til Johnsons hjem i 2005 for å forkynne en arrestordre etter at han hadde brutt prøvetiden. Da Johnson så politiet komme, gikk han til brorens rom for å vekke 12-åringen som flyktet til naboens hus.

Mens han løp, fikk hans 12 år gamle bror som hadde en medfødt hjertefeil, et anfall. Han døde på sykehuset bare timer senere.

Johnson beskyldte politiet for brorens død og mente de ikke prøvde å hjelpe broren, men var for opptatt med å lete etter ham. Da Johnsom på et senere tidspunkt traff McEntee i nabolaget skal Johnson ha gått mot bilen hans, og sa «du drepte broren min», før han skjøt politibetjenten.

Johnsons advokater har også anket i håp om å stoppe henrettelsen. De utfordrer ikke hans skyld, men hevder at rasisme har spilte en rolle i dødsstraffen. Johnson er svart og McEntee var hvit.

Advokaten hans har forsøkt å få omgjort dødsstraffen ved å vise til Johnsons historie med psykiske lidelser og hans unge alder da han skjøt politimannen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Reidun fra Lyngdal har strikket 286 tepper til barn og flyktninger i Burma

Jon Hartvig Børrestad

TV 2-profilen om den voldelige oppveksten: – Han rørte aldri mor eller meg igjen