torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet Faren mistet datteren sin i kreft: - Nei, hun...

Faren mistet datteren sin i kreft: – Nei, hun var ikke tapper og modig

-

Tom Mitchells datter, Shayla, døde av lungekreft bare 16 år gammel. Da hadde hun kjempet for livet i over to år. De fleste foreldre vil si at deres barn var tapre og modige i en sånn situasjon. Men denne faren sier det som det er: «Min datter var ikke en soldat, hun var ikke en kriger, hun var en veldig redd 16 år gammel jente.»

For et par år siden, kom Shayla til faren sin og lurte på om han kunne ta henne med til legen. Hun trodde hun hadde en bihulebetennelse. Faren kjørte henne selvfølgelig til legen. De avtalte at de skulle stoppe et sted og spise middag sammen etterpå.

Men Shayla hadde ingen bihulebetennelse. Hun hadde derimot en stor kreftsvulst i brystet, og den ene lungen hennes hadde kollapset. Det skriver nettsiden Lessons learned in life.

Ble veldig syk

Tom skriver på Facebook:

«Vi spiste middag sammen den dagen, selv om ingen av oss var spesielt sultne. Vi bare dyttet maten rundt på tallerkenen på kantinen på barneavdelingen på Fairfax Hospital. Vi visste det ikke da, men de neste 450 måltidene våre, skulle vi spise her, i tillegg til hundrevis av ekstra måltider over de neste par årene.»

Shayla gikk gjennom cellegiftbehandling, stråling, fem hjerteoperasjoner, en mislykket beintransplantasjon, mange komplikasjoner og flere blodoverføringer enn de kunne telle.

«Jeg holdt håret hennes da hun kastet opp, jeg holdt hånden hennes da hun mistet håret, og vi holdt rundt hverandre mye», skriver Tom.

«Hun var redd»

Til slutt kunne ikke legene gjøre noe mer for Shayla. Og Shayla selv var sliten og orket ikke kjempe lenger. Hun døde.

«Barnekreft er ikke rosa og det er ikke vakkert. Min datter var ikke en soldat, hun var ikke en kriger, hun var en veldig redd 16 år gammel jente. En liten jente med hele livet foran seg. Hun hadde drømmer og håp og et hjerte fullt av kjærlighet og det vakreste smilet jeg noen gang har sett», skriver Tom.

I dag har Tom viet livet sitt til å hjelpe andre barn med kreft. Han har startet en stiftelse som hjelper syke barn og deres familier.

Her kan du se Toms Ted Talk:

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...