Hjem Familie Faren ristet datteren så kraftig at hun fikk «shaken baby syndrom». Hva var det egentlig som skjedde den skjebnesvangre natten?

Faren ristet datteren så kraftig at hun fikk «shaken baby syndrom». Hva var det egentlig som skjedde den skjebnesvangre natten?

Sierra Hunt (24) fra Knoxville i Tennessee levde et normalt liv med sine to friske døtre. Hun og barnefaren var ikke sammen lenger, men han avlastet Sierra av og til ved å passe på den minste babyen Christa. Men en dag gikk det fryktelig galt.

Christa var bare noen få måneder gammel da faren kom innom for å hente henne. Han skulle passe på datteren til dagen etter. Sierra ringte alltid for å høre om alt var okei, når barnefaren hadde Christa. Det gjorde hun også denne gangen. Og han forsikret henne om at alt var helt fint.

Lite visste Sierra at den neste dagen skulle bli den verste dagen i hennes liv.

Foto: Sierra Hunt

«Det verste skriket jeg noen gang har hørt»

Sierra dro på jobb som vanlig. Plutselig kom sjefen hennes løpende inn og sa at hun måtte dra til sykehuset. Christa var der. På vei til sykehuset, ser Sierra at hun har 20 ubesvarte anrop fra moren sin.

«Jeg dro ned til akuttmottaket, og jeg var veldig forvirret. Da jeg løp gjennom korridoren mot min datter, hørte jeg det verste skriket jeg noen gang har hørt. Det var et rart stønn, og jeg kunne ikke skjønne at det kunne komme fra min datter», skriver Sierra på nettsiden Love what matters.

Da den unge moren kom inn på datterens rom, lå datteren der full av slanger og ledninger. Tilstanden var kritisk.

Foto: Sierra Hunt

Ble blind og fikk cerebral parese

Den lille jenta ble sendt til et annet sykehus, og Sierra ble hentet av to politimenn. De fortalte at Christas far mest sannsynlig hadde ristet henne så hardt at hun hadde fått en alvorlig hjerneskade. Og det var så alvorlig at dersom Christa overlevde, ville hun aldri bli seg selv igjen.

Christa overlevde. Men hun trenger hjelp og pleie døgnet rundt. Hun er blind, har fått cerebral parese, og vil mest sannsynlig aldri klare å gå.

Foto: Sierra Hunt

Advarer andre mødre

Christas far har mistet foreldreretten til datteren, og får ikke være i nærheten av noen av døtrene sine.

Sierra har i ettertid gått ut og advart andre mødre mot å la fedre få være alene med barna dersom de mistenker at han er voldelig eller har rusproblemer.

«Jeg har mine tanker om hva som skjedde med datteren min, men fakta er at jeg får aldri vite helt sikkert. Ikke annet enn det legene og etterforskerne forteller meg,» skriver Sierra.

Foto: Sierra Hunt

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com