torsdag, januar 23, 2020
Familie Faren sovnet med barnet på brystet - han mistet...

Faren sovnet med barnet på brystet – han mistet sin lille gutt for alltid og vil nå advare andre foreldre

- Jeg må ha sovnet, og da jeg våknet noen timer senere var sønnen min, Charlie, død.

-

Finnes det noe søtere enn et nyfødt lite barn som hviler trygt på sin fars sterke brystkasse?

Det de fleste imidlertid ikke er klar over, er at det faktisk kan ta livet av den lille. Derfor går den amerikanske legen Dr. Sam Hanke nå ut og advarer mot denne trenden. Samme hvor søt den er, for han har selv mistet en sønn på grunn av den.

– Sønnen min lå på magen på brystet mitt mens jeg så på fjernsyn. Jeg må ha sovnet, og da jeg våknet noen timer senere var sønnen min, Charlie, død, forteller han i følge Mirror.

Startet egen organisasjon 

Dr. Hanke har siden startet en organisasjon ved navn «Charlies Kids», hvor hovedoppgaven er å opplyse andre foreldre om farene ved de forskjellige sovestillingene, og for å unngå at flere dør av å ligge på magen.

Denne form for krybbedød antas å fremskyndes fordi stillingen er unaturlig for små babyer, og det medfører oksygenmangel som igjen fører til at barnet blir bevisstløst og til sist dør.

LES OGSÅ: Lisa mistet sin ett år gamle datter – nå advarer hun andre foreldre mot å gjøre den samme feilen med bilstolen

Til tross for at ingen kjenner de direkte årsakene til krybbedød hos babyer mener forskerne likevel det er en rekke tiltak man kan gjøre som vil bidra til å redusere faren.

Først og fremst er det viktig at barnet sover på ryggen. Dette er best for blodomløpet og gir frie luftveier.

Barnet skal helst sove på et så fast underlag som komfortabelt mulig. Og helst på en madrass som puster. Gjerne i en sovepose, og selv om det ser søtt ut, uten kosebamser, og helst ikke tepper eller puter.

Så moralen må være, samme hvor søtt og fristende det kan være, sørg for at barnet ligger i en trygg sovestilling før du selv sovner. Det kan redde livet til barnet ditt.

Del gjerne artikkelen så flere innser hvor farlig det kan være å sove med barnet på magen.

LES OGSÅ: Hun mistet sønnen i tragisk ulykke. Nå advarer moren alle som har med små barn å gjøre

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...