Hjem Familie Faren sovnet med barnet på brystet – han mistet sin lille gutt for alltid og vil advare andre foreldre

Faren sovnet med barnet på brystet – han mistet sin lille gutt for alltid og vil advare andre foreldre

Finnes det noe søtere enn et nyfødt lite barn som hviler trygt på sin fars sterke brystkasse?

Det de fleste imidlertid ikke er klar over, er at det faktisk kan ta livet av den lille. Derfor går den amerikanske legen Dr. Sam Hanke nå ut og advarer mot denne trenden. Samme hvor søt den er, for han har selv mistet en sønn på grunn av den.

– Sønnen min lå på magen på brystet mitt mens jeg så på fjernsyn. Jeg må ha sovnet, og da jeg våknet noen timer senere var sønnen min, Charlie, død, forteller han i følge Mirror.

Startet egen organisasjon 

Dr. Hanke har siden startet en organisasjon ved navn «Charlies Kids», hvor hovedoppgaven er å opplyse andre foreldre om farene ved de forskjellige sovestillingene, og for å unngå at flere dør av å ligge på magen.

Illustrasjonsfoto fra Canva

Denne form for krybbedød antas å fremskyndes fordi stillingen er unaturlig for små babyer, og det medfører oksygenmangel som igjen fører til at barnet blir bevisstløst og til sist dør.

LES OGSÅ: Lisa mistet sin ett år gamle datter – nå advarer hun andre foreldre mot å gjøre den samme feilen med bilstolen

Illustrasjonsfoto

Til tross for at ingen kjenner de direkte årsakene til krybbedød hos babyer mener forskerne likevel det er en rekke tiltak man kan gjøre som vil bidra til å redusere faren.

Først og fremst er det viktig at barnet sover på ryggen. Dette er best for blodomløpet og gir frie luftveier.

Barnet skal helst sove på et så fast underlag som komfortabelt mulig. Og helst på en madrass som puster. Gjerne i en sovepose, og selv om det ser søtt ut, uten kosebamser, og helst ikke tepper eller puter.

Så moralen må være, samme hvor søtt og fristende det kan være, sørg for at barnet ligger i en trygg sovestilling før du selv sovner. Det kan redde livet til barnet ditt.

Del gjerne artikkelen så flere innser hvor farlig det kan være å sove med barnet på magen.

LES OGSÅ: Hun mistet sønnen i tragisk ulykke. Nå advarer moren alle som har med små barn å gjøre

  1. flått på øyet
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com