Forsiden Nyttig Faren sovnet med barnet på brystet - han mistet sin lille gutt...

Faren sovnet med barnet på brystet – han mistet sin lille gutt for alltid og vil nå advare andre foreldre

Finnes det noe søtere enn et nyfødt lite barn som hviler trygt på sin fars sterke brystkasse?

Det de fleste imidlertid ikke er klar over, er at det faktisk kan ta livet av den lille. Derfor går den amerikanske legen Dr. Sam Hanke nå ut og advarer mot denne trenden. Samme hvor søt den er, for han har selv mistet en sønn på grunn av den.

– Sønnen min lå på magen på brystet mitt mens jeg så på fjernsyn. Jeg må ha sovnet, og da jeg våknet noen timer senere var sønnen min, Charlie, død, forteller han i følge Mirror.

Startet egen organisasjon 

Dr. Hanke har siden startet en organisasjon ved navn «Charlies Kids», hvor hovedoppgaven er å opplyse andre foreldre om farene ved de forskjellige sovestillingene, og for å unngå at flere dør av å ligge på magen.

Denne form for krybbedød antas å fremskyndes fordi stillingen er unaturlig for små babyer, og det medfører oksygenmangel som igjen fører til at barnet blir bevisstløst og til sist dør.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

Til tross for at ingen kjenner de direkte årsakene til krybbedød hos babyer mener forskerne likevel det er en rekke tiltak man kan gjøre som vil bidra til å redusere faren.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

Først og fremst er det viktig at barnet sover på ryggen. Dette er best for blodomløpet og gir frie luftveier.

Barnet skal helst sove på et så fast underlag som komfortabelt mulig. Og helst på en madrass som puster. Gjerne i en sovepose, og selv om det ser søtt ut, uten kosebamser, og helst ikke tepper eller puter.

Så moralen må være, samme hvor søtt og fristende det kan være, sørg for at barnet ligger i en trygg sovestilling før du selv sovner. Det kan redde livet til barnet ditt.

Del gjerne artikkelen så flere innser hvor farlig det kan være å sove med barnet på magen.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet