Hjem Historier fra livet Faren spør om hans funksjonshemmede sønn kan få være på puben – eierens svar hylles

Faren spør om hans funksjonshemmede sønn kan få være på puben – eierens svar hylles

Faren var bekymret for at de ansatte på puben i engelske Sheffield ville bli sinte hvis sønnen begynte å lage høye lyder eller veive med armene i luften. Men i stedet ønsket bareier, Steph Tate, ham velkommen – og hennes svar rører mennesker verden over.

I et innlegg som har blitt delt på pubens Facebookside, forteller eieren av puben hva som skjedde.

«I går kom en forelder inn og spurte om barnet hans i rullestol kunne være på puben, jeg var forvirret hvorfor han følte at han måtte spørre. Mannen fortsatte med å forklare at barnet hans noen ganger lager høye lyder og veiver med armene sine, han forklarte at folk tidligere har kommet med kommentarer når han har tatt ham ut.
Det knuste hjertet mitt at en forelder følte at han måtte spørre om det var i orden at barnet hans var her akkurat som noen andre,»
skriver Steph.

Videre forklarer hun hvordan samtalen med denne faren fikk henne til å tenke.

«Min intensjon er ikke å henge ut faren jeg snakket med i går. Jeg har brukt hele natten til å tenke på hvordan det må ha føltes for denne mannen å spørre meg om barnet hans ville bli akseptert her. Det fikk meg til å tenke på hvor mange andre mennesker som må være i samme posisjon.»

Steph skriver videre at alle selvfølgelig er velkommen på puben hennes.

«Enten du trenger oss for å hjelpe deg med spesialistutstyr, hjelp til å flytte bord / stoler for rullestoler eller annen hjelp du måtte trenge, alle er velkomne på puben min, og det vil alltid bli tilbudt hjelp av alle mine ansatte.

Hvis du sitter hjemme med et funksjonshemmet barn, partner eller venn og vegrer deg for å ta dem med ut fordi du har frykt for at noen kommer med kommentarer, ta dem gjerne hit. Hvis jeg hører noen som kommenterer eller er respektløse, blir de bedt om å gå, ikke deg.»

Foto: Skjermdump Facebook

Hjerteskjærende

Steph Tate forteller til The Sun at hun opplevde hele situasjonen som hjerteskjærende.

– Jeg følte meg helt dårlig den dagen, og tenkte på hvordan det må ha føltes å stille et slik spørsmål. Ansiktsuttrykket til faren knuste hjertet mitt, sier hun til avisen.

Nå håper hun at historien kan få flere til å tenke seg om – behandle alle med respekt. Uansett kjønn, legning, hudfarge eller funksjonshemminger!

Del gjerne videre!

LES OGSÅ: Da gutten med Downs syndrom får holde niesen sin for første gang, skjer det noe magisk

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com