søndag, desember 8, 2019
Historier fra livet Faren stakk da han fikk vite at datteren hadde...

Faren stakk da han fikk vite at datteren hadde Downs syndrom. Men den nybakte moren tok affære

-

«Etter at faren forlot oss, da han fant ut av diagnosen hennes rett etter fødselen, har jeg ofte lurt på hvordan resten av verden kunne akseptere hennes Downs syndrom, når hennes eget kjøtt og blod ikke kunne det.»

Slik begynner det hjerteskjærende brevet Stephanie Mullowney har postet på nettsiden Inspire More.

Foto: Paperdolls Photography

Hun ønsker å ta et oppgjør med folk som dømmer datteren hennes på grunn av syndromet hennes. Og spesielt ønsker hun å ta et oppgjør med faren til barnet. Stephanie skriver at hun ble helt satt ut av hva faren kalte datteren deres da han så at hun hadde Downs syndrom.

Foto: Paperdolls Photography

En av mine verste minner

«Det er en av mine verste minner på denne reisen. Han kalte henne et ord jeg skulle ønske jeg ikke hørte … hans eksakte ord var: «Stephanie, datteren vår er defekt.» Det var som om han måtte stave det for meg, siden jeg ikke skjønte det. Hjertet mitt knuste mens han fortsatte å bable om hvordan han og vennene hans på skolen brukte å erte folk med Downs syndrom og rope til dem over skolegården og kalle dem tilbakestående. Han fortsatte: «Folk kommer til å se på Hannah og synes synd på oss, og så kommer de til å skylde på meg.» For å føle at det er noe å skylde på noen i det hele tatt, må jo det bety at noe eller noen er feil, og jeg visste at min nydelige datter IKKE var en feil. Han kom ikke over hvordan han trodde hun ville få han til å se ut. På et egoistisk vis, fikk han diagnosen hennes til å handle om han», skriver Stephanie.

Foto: Paperdolls Photography

Fikk kjeft av  sykepleieren

Stephanie forteller videre at bare minutter etter fødselen, kom en sykepleier inn på rommet hennes og skjente på henne for at hun hadde nektet å teste fosteret for Downs syndrom tidligere i svangerskapet.

«Som om å sette et barn som mitt til verden på en eller annen måte var en ulempe for henne», skriver Stephanie.

Foto: Paperdolls Photography

I dag driver Stephanie firmaet Paperdolls Photography der hun blant annet gjennom bilder jobber med å rive ned fordommer mot mennesker med Downs syndrom.

Foto: Paperdolls Photography

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene...

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Lille Starfish ble funnet utendørs i San Francisco da hun bare var en liten valp. Hun klarte ikke å stå på beina sine. I...

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han...