Hjem Historier fra livet Faren stoppet henne fra å begå selvmord etter at 64 prosent av kroppen hennes ble brannskadet. Dette var den effektive beskjeden hun fikk

Faren stoppet henne fra å begå selvmord etter at 64 prosent av kroppen hennes ble brannskadet. Dette var den effektive beskjeden hun fikk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Turia Pitt er en kjent foredragsholder i Australia. Årsaken til at hun i dag motiverer mange er den samme som gjorde at hun vurderte å ta sitt eget liv.

I 2011 havnet den 34 år gamle gruveingeniøren midt i en skogbrann mens hun konkurrerte i et ultramaraton i Vest-Australia. Turia Pitt overlevde mot alle odds, men satt igjen med forferdelige brannskader på 64 prosent av kroppen.

I  podcasten The Big Talk Show åpnet tobarnsmoren opp om tragedien 11 år senere, og sa at hun «ønsket å dø» i de tidlige stadiene av sykehusinnleggelsen.

– Jeg sa «Jeg vil ta livet av meg selv, jeg vil ikke være her,» forteller hun ifølge Daily Mail i podcasten.

Foto: privat

Uansett situasjon er det forferdelige ord for en forelder å høre fra barnet sitt. Men Turias far responderte overraskende kynisk og raskt.

– Legene sa at du er på beina igjen om fem år. Så gi deg selv fem år og se hvordan du har det, og hvis du om fem år vil ta livet av deg så kan du gjøre det, svarte han datteren sin.

– Jeg tenkte ofte at jeg ikke visste hvorfor alle er så glade for at jeg var i live. Jeg ville ikke være der, jeg ville være død, forklarte hun.

Det som til slutt snudde tankene til Turia var en fantastisk psykolog som hjalp henne å komme seg på beina mentalt.

Foto: privat

Hun sa at hun trengte å snakke med noen utenfor hennes nærmeste krets. Mens familien hennes og forloveden Michael Hoskin var der for henne, så opplevde hun at de ikke egentlig forsto.

Turia begynte å date Michael to år før tragedien. Michael forteller at han kjøpte diamantringen til henne da hun var på intensivavdelingen med brannskader i 2011. De forlovet seg i 2015 og i desember 2017 ble de foreldre for første gang. Litt over to år etter, i februar 2020, ble de en familie på fire.

Foto: privat

Turia deler også historien sin på sin egen hjemmeside.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com