Hjem Historier fra livet Tove (57) mistet faddergaven sin for over 10 år siden – Ble sjokkert da hun så dette bildet på Facebook

Tove (57) mistet faddergaven sin for over 10 år siden – Ble sjokkert da hun så dette bildet på Facebook

Tove (57) trodde aldri hun skulle se faddergaven sin igjen før den plutselig dukket opp i en Facebook-post i gruppa «Du vett du e fra Sandnes når …»

Da Dagnys mor skulle på sykehjem, hjalp Dagny henne med å rydde ut av hjemmet hennes. I en av skuffene fant hun et gjenglemt gullhjerte med initialene TJ og en dato.

– Det hadde jeg aldri sett før, så jeg spurte min mor om hun visste hvem det tilhørte. Hun fortalte meg at det var min far, som hadde funnet gullhjertet i Sandnes en gang i tiden, sier Dagny Marie Aasland Johannessen (61) til  Sandnesposten.

Dagny med gullhjertet. Foto: Privat

Faren, som hadde funnet hjertet, hadde gått bort noen år før. Dermed fikk ikke Dagny vite noe mer om historien bak, eller hvor lenge det hadde ligget glemt i en skuff hjemme hos foreldrene. Men Dagny ble fast bestemt på at hun ville finne hvem det en gang tilhørte. Dermed logget hun inn på Facebook.

– Gullhjertet har et par detaljer som kan være en ledetråd i jakten på eieren. Det har en T og J inngravert i hjertet med gotisk skrift. På baksiden av hjertet står det en dato og et årstall. Jeg valgte å gå ut med årstallet, som var 1966, men datoen beholdt jeg for meg selv. Hvis den faktiske eieren kontaktet meg, tenkte jeg at de visste hvilken dato det var snakk om forteller hun til lokalavisa.

Innlegget ble delt og nådde til slutt frem til Tove-Janette Kvaløy (57). Hun hadde fått et gullhjerte i dåpsgave av fadderen sin. Det var først i voksen alder hun brukte det. En kveld hun var på byen i Sandnes hadde hun, uten å merke det, mistet smykket sitt. Det var rundt ti år før Dagny delte innlegget på Facebook. En venninne hadde delt innlegget som etterlyste eieren av gullhjertet.

– Jeg ble sjokkert da jeg så bildet, og tenkte at det liknet veldig på det gullhjertet jeg hadde mistet, sier hun.

Tove-Janette Kvaløy har endelig fått hjertet tilbake. Foto: privat

LES MER:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com