Likestillingen har heldigvis kommet langt. Men ikke langt nok, skal vi tro den amerikanske psykologen Kelly Flanagan.

Han og kona gjorde et Google-søk.

Det som kom opp, gjorde ham sint. For mange av de mest populære søkene handlet om hva kvinner burde gjøre for menn. Du vet, «slik holder du ham interessert» og «slik blir du sexy for ham».

Dette fikk ham til å skrive et brev. Brevet var til den lille datteren hans. Men budskapet angår oss alle – ikke minst gutter og menn: En kvinnes oppgave er ikke å tjene mannen …

Jeg har tillatt meg å oversette brevet. Du finner det litt lenger ned.

Kjære, lille gullet mitt

Nylig gjorde din mor og jeg et søk på nettet. På Google fant vi en liste over de mest populære søkene på kloden.

Helt i toppen fant vi dette: «Hvordan holde ham interessert!»

Jeg ble forskrekket. Jeg skumleste en rekke av de utallige artiklene om «hvordan bli sexy» og «hvordan få ham til å føle seg smart og overlegen».

Og jeg ble sint.

Lille venn, det er ikke, det har aldri vært og det vil aldri være din jobb å «holde ham interessert».

Lille venn, din eneste oppgave er å vite dypt i sjelen – det urokkelige stedet som aldri rystes av avvisning og tap og ego – at du er verdig andres interesse. (Hvis du innser at alle andre er interessante også, har du langt på vei knekket koden til selve livet. Men det får være et tema i et annet brev.)

Hvis du stoler på at du er verdifull på denne måten, vil du bli attraktiv i ordets viktigste betydning: Du vil tiltrekke deg en gutt som både klarer å vise interesse og som ønsker å bruke resten av livet på å utforske sin interesse for deg.

Lille venn, jeg ønsker å fortelle deg om gutten som ikke må holdes interessert, fordi han vet at du er interessant:

Jeg bryr meg ikke om at han plasserer albuene på middagsbordet, så lenge han ser hvordan nesen din rynker seg når du smiler, og ikke kan slutte å se.

Jeg bryr meg ikke om at han ikke kan spille litt golf med meg, så lenge han han leker med barna du gir ham og nyter alle de fantastiske og frustrerende egenskapene de har arvet fra deg.

Jeg bryr meg ikke om hvilket parti han stemmer på, så lenge han våkner hver eneste morgen og velger å gi deg en hedersplass med ærbødighet i hjertet sitt.

Hvis du til slutt snubler over en slik mann, lille venn, og han og jeg ikke deler en eneste interesse, vil vi allikevel ha det viktigste til felles: Deg!

Din for evig interesserte fyr,
Pappa

Del dette brevet, du også!