Nyttig Farens sjokkerende bilde av babyens tå retter oppmerksomhet mot...

Farens sjokkerende bilde av babyens tå retter oppmerksomhet mot en farlig tilstand!

-

- Reklame -

Scott Walker er en 32 år gammel pappa som kommer fra Kansas i USA. Han har delt et bilde av tåen til sin 5 måneder gamle datter. Kanskje litt merkelig å dele et bilde av sin datters tå tenker du gjerne? Men dette bildet kan faktisk redde liv, og er noe alle småbarnsforeldre burde vite om.
I september 2015 ble Scott og Jessica Walker foreldre til lille Molly. 3 år gamle Mya gledet seg til å få en lillesøster.

Foto:
Foto: Scott Walker

Walker forteller at begge døtrene ble født syv uker for tidlig, og at Molly hadde komplikasjoner på grunn av den tidlige fødselen. Etter tre uker på sykehus fikk Molly komme hjem. Alt gikk bra med jenten, hun var helt frisk.

Nylig var familien ute for å spise lunsj. Plutselig ble Molly hysterisk. Foreldrene gikk gjennom den vanlige «sjekklisten», men ingenting roet henne ned.

hår rundt tåen
Foto: Scott Walker

Walker forteller at magefølelsen sa at noe var gale.

Mamma Jessica observerte at Molly var overopphetet. Hun begynte derfor å kle av barnet. Da hun tok av sokkene merket hun noe rart på babyens tå.

molly3
Foto: Scott Walker

Babyen hadde fått et hårstrå surret så hardt rundt tåen at det skar inn i huden. På engelsk kalles dette «hair tourniquet». Dette hindrer tilstrekkelig blodgjennomstrømning.

Foreldre ble sjokkert. Scott skrev følgende innlegg på Facebook for å advare andre foreldre:

«Vi hadde en skremmende opplevelse med lille Molly i dag. Det som skjedde var nytt for meg, men visstnok ikke helt sjeldent, så jeg tenkte jeg ville dele kunnskapen jeg nå har fått med andre foreldre.

Jeg var med familien og spiste lunsj da Molly begynte å hyle og skrike, uten at det i seg selv er helt uvanlig. Men hun skrek stadig mer og ble etterhvert overopphetet, noe som fikk oss til å fjerne sokkene hennes for å kjøle henne ned. Det var da vi så tåen hennes. Dette kalles et «hair tourniquet», som bokstavelig talt er et hårstrå som, inni sokken, vsurrer seg uforklarlig rundt en tå så stramt at det kan skjære gjennom huden og potensielt stenge blodsirkulasjonen.

Heldigvis for Molly, har hun en mor med medisinske superkrefter som var i stand til å fjerne håret med pinsett og et forstørrelsesglass i løpet av få minutter. Bildet ble tatt ca 45 minutter etter at håret ble fjernet. Dessverre klarte håret å skjære seg hele veien gjennom Mollys hud, rundt hele tåen hennes, men det kunne ha vært verre hvis det hadde gått mye lenger tid ubehandlet, eller hvis håret ikke var mulig å få tak i.

Legen fortalte meg, for fremtidig referanse, å alltid sjekke tærne hvis barnet er utrøstelig. Bare en informasjon til alle foreldre og omsorgspersoner der ute. Del gjerne informasjonen videre!«

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...