lørdag, desember 7, 2019
Dyr Skulle bare farge hundens pels - det gikk gruelig...

Skulle bare farge hundens pels – det gikk gruelig galt

-

En hundeeier fra Florida, USA, tenkte det ville være en god idé å farge pelsen på hunden sin lilla.

Hunden Violet, av rasen malteser, døde nesten av skadene, skriver Fox News.

Eieren valgte nemlig å bruke et hårfarvemiddel til mennesker, et middel som er ekstremt giftig for hunder. Ikke før hadde eieren smurt hunden sin inn med middelet reagerte den, og ble i hui og hast bragt til Pinellas County Animal Services hvor de kjempet for livet hennes i flere måneder.

Nå publiserer dyrlegene ved Pinellas County Animal Services bildene av Violets skader, for å advare andre mot å gjøre det samme.

Foto: FACEBOOK/PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES

Nær avlivelse 

Da Violet først ankom dyrehospitalet var veterinærene veldig i tvil om det var verdt å oppta kampen. Violet var svært forkommen, og det ble drøftet om det beste ville være å la henne slippe smertene og heller få lov til å sovne stille inn under bedøvelse.

Hunden hadde ingen krefter og var svært ustø og kunne nesten ikke stå oppreist. Øynene var så hovne hun nesten ikke kunne åpne dem og hun var desorientert.

Det sterke hårfargemiddelet hadde i tillegg påført Violet store brannsår over hele kroppen, og pelsen var flere steder falt av.

Foto: FACEBOOK/PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES

På tross av de dårlige utsiktene ble det bestemt at de ville gjøre et forsøk på å redde henne, og da hunden fortsatt var i live dagen etter ble de en anelse mer optimistiske.

Dyrlegene barberte av henne all pelsen for å undersøke skadene, og de var betraktelig verre enn hva de først hadde trodd. Huden falt av i store flak, og igjen ble dyrlegene i tvil om de ville kunne redde Violet.

Foto: FACEBOOK/PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES

Violet fikk både antibiotika og sterke smertestillende medisiner, og sakte men sikkert kviknet hun til igjen. Huden leget og pelsen begynte å vokse ut igjen. Etter tre måneder med behandling kunne Violet endelig ta en tur rundt i gangene i dyrehospitalet og se seg omkring og hilse på alle, slik små maltesere skal gjøre.

Personalet var over seg av lykke, og det var tydelig at de ville klare å få henne tilnærmet helt frisk igjen.

Foto: FACEBOOK/PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES

Nå er Violet omplassert og har fått seg en ny eier, som ikke har tenkt å forandre noe på henne, og hun er gladere enn hun har vært på lenge.

Foto: FACEBOOK/PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES

Nå går dyrehospitalet ut og advarer andre mot å gjøre det samme,og del gjerne artikkelen hvis du også er enig i at man ikke skal endre dyrenes utseende for egen fornøyelses skyld eller på annen måte er absolutt nødvendig. Det kan faktisk ta livet av dem.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...