in ,

Den farlige fellen svært mange foreldre går i når det er varmt ute.

Foreldre vil alltid barnets beste. Men det vi tror skal være beskyttende og trygt kan noen gang vise seg å være det stikk motsatte.

På en varm sommerdag er det mye å ta hensyn til dersom du har et lite barn. Det må ha nok drikke, ikke bli for varm, ikke bli solbrent, ha på seg solhatt, osv.


En av de tingene svært mange foreldre gjør for å beskytte barnet sitt på slike dager er faktisk noe som setter barnet i stor fare, selv om vi gjør det med de beste hensikter.

Det er ikke uvanlig å se barnevogner tildekket med et teppe. Vi vil jo nødig at sollyset skal skinne inn i vognen. I følge svenske forskere er det å dekke til barnevognen, selv med tynne tepper, det samme som å skape en badstue i vognen. Teppet gjør at luftsirkulasjonen nede i vognen blir dårlig.

Det blir ekstremt varmt i en barnevogn, nærmest som en termos, forklarer den svenske forskeren og barnelege, Svante Norgren til Svenska Dagbladet.

«Det blir også dårlig luftsirkulasjon, og det er vanskelig å følge med på barnet når det er dekket til på den måten.»

Små barn, som oftest bruker barnevogner, er mer sensitive ovenfor varme enn eldre søsken eller voksne – da kroppstemperaturen til en baby kan stige fem ganger raskere enn et voksent menneske gjør.

For å teste teorien gjorde The Independent et eksperiment.

De satt en barnevogn ute i solen på ettermiddagen. Mellom klokken 11.30 og 13.00 ble det 22 grader i vognen, uten noe tildekking over den. De dekket over vognen, og temperaturen steg til 34 grader på 30 minutter.

Så dersom du skal ut en varm dag med din lille baby; sørg for at vognen får nok luft, ikke dekk til hele vognen – selv ikke om det er med et tynt linteppe.

Del denne informasjonen videre slik at flere blir oppmerksom på denne faren!

Kilde: Mirror

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ben skulle ta ut penger i minibanken da han gjorde en skremmende oppdagelse.

Kuren for astma kan være like om hjørnet!