torsdag, august 13, 2020

Farmen-Agna om lammelsene etter flåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Mest lest nå

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter et flåttbitt. Og på tv ser vi at hun har store lammelser i ansiktet.

«Jeg klarte plutselig ikke å stramme munnen rundt skjeen når jeg skulle spise. Da skjønte jeg at det var et eller annet som ikke stemte. Jeg slet også med å åpne det ene øyet, og da lurte jeg på hva dette var for noe. Men produksjonen var flinke til å ta det på alvor. De fulgte meg opp, og passet på at alt var i orden. Det skal de ha skryt for», sier Agna til VG.

Trodde det kunne være hjerneslag

Agna gikk med sykdommen borreliose i over seks uker inne på gården uten å skjønne hva det var.


«Jeg var hos legen noen dager før lammelsene oppsto, på grunn av hodepine og nakkesmerter. De trodde det skyldtes stress. Jeg roet meg med det og fikk paracet», sier Agna.

Men da lammelsene i ansiktet oppsto, skjønte hun at det var noen annet enn stress.

«Da jeg fikk lammelser måtte jeg tilbake til legen. Der fikk jeg beskjed om at det skyldtes enten hjerneslag eller borreliose», sier 47-åringen.

Var ikke klar over hvor ille det var

Likevel forteller Agna at lammelsene ikke var det verste.

«Det verste var at jeg var i så forferdelig dårlig form. Almenntilstanden var vanvittig nedsatt, jeg gikk på under halv maskin», sier hun.

På spørsmål om hva hun tenker når hun ser seg selv på TV, svarer Agna at hun ikke visste at det så så ille ut.

«Huff, jeg tenker: «Var det så galt?» Vi hadde ikke speil på gården, men noe lurvete greier vi prøvde å speile oss i, men når jeg brukte det kunne jeg ikke se at mimikken var vekk. Egentlig var jeg ikke klar over hvordan jeg så ut», sier hun.

Blir helt bra igjen

Agna forteller at hun var redd for at hun aldri skulle bli bra igjen etter flåttbittet.

«Ja, det er klart, men jeg visste ikke da hvor galt det var. Jeg har nok kommet meg litt unna ved at jeg ikke var helt klar over hvordan jeg så ut. Og så fikk jeg bekreftelse fra lege og sykehus at de aller fleste blir helt bra igjen, mens noen får små, varige mén», sier hun.

Agna fikk behandling med antibiotika, og i dag føler hun seg mye bedre.

«Jeg er nesten bra igjen. Egentlig kan jeg vel si at jeg er helt bra. Det går ikke an å se noe til lammelsene i ansiktet nå», sier hun.

LES OGSÅ: Farmen-Terjes kone er blind: Hun har ikke sett meg siden jeg var 29 år

130,379FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter