Hjem Nyheter Farmen-fest endte som politisak

Farmen-fest endte som politisak

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

11 tidligere Farmen-deltagere møttes til fest i Finnmark på lørdag. Nå ser politiet på saken.

Operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, Stein Hugo Jørgensen, bekreftet søndag kveld overfor VG at politiet mandag vil starte etterforskingen av Farmen-festen.

Minst 11 «Farmen»-deltagere og fem personer fra Billefjord idrettslag deltok på festen i et lokale i Lakselv. På videoer fra denne kvelden, vises over 20 personer i samme rom, skriver avisen.

Festdeltagerne overholdt ikke nasjonale smittevernregler. Det ble ikke holdt avstand til hverandre, og en video delt av Farmen-deltager Karianne Vilde Wølner som vant «Torpet», viste tre personer drikke av samme flaske med kommentaren «Vi har shottekonk igjen, dag 5».

– «Farmen»-deltagere er forbilder for mange, og det at de utsetter seg selv, og andre, for risikoen som ligger i mulig smitte, er veldig skuffende. Brudd på smittevernregler er en politisak, så her må de eventuelt følge opp, sier ordfører i Porsanger kommune, Aina Borch, til VG.

Wølner sier på sin side til VG at alle deltagerne har tatt to tester og vært i karantene for at oppholdet på Finnmarksvidda skulle være trygt.

– Vi er på en tur i Finnmark, men vi har alle testet oss og vært i karantene. Vi er derfor i samme kohort, men det vet ikke folk – så jeg forstår at noen reagerer, sier Wølner til avisen.

Ikke møtt noen andre

Hun presiserer også at de ikke har møtt lokalbefolkningen.

Slik deltagerne forsto det av Porsangers kommuneoverlege, Jørn Gregersen, skal de ha fått tillatelse til at gruppen kan regnes som én kohort så lenge det forelå negative koronatester.

Dette avvises som tull og tøys av kommuneoverlegen.

– Selv om du har vært i karantene og er testet gjentatte ganger, er det ikke lov å være mer enn 10 personer på et privat arrangement. Unntak fra dette er barnebursdager og begravelser der det gjelder egne regler, er assisterende helsedirektør Espen Nakstads kommentar til avisen.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com