Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik har skapt mange overskrifter etter at de to deltakerne av årets «Farmen» sto frem som et lesbisk par i programmet. 

Men ikke alle setter pris på deres åpenhet om homofili. Tirsdag formiddag publiserte Lene Sleperud et brev på Instagram. Brevet mottok hun nylig i postkassen og trodde først det var et hyggelig julekort. Det var ikke tilfelle.

Våre barn blir psykisk syk 

«Du, lesbiske Lene, vi aksepterer din legning og dine spesielle lesbiske lyster sammen med din såkalte jentekjæreste Tonje,» står det i starten av brevet.

Videre kan man lese at forfatteren av brevet mener at barn blir psykisk syk av «lesbepropagandaen» til Lene. Brevet hevder å være signert av ti mødre.

«Vi, som mødre vil eller kan derimot IKKE akseptere denne massive lesbe/homo-propagandaen som dere bedriver, som gjør våre barn syke,» skriver avsenderen.

Nedenfor kan du lese brevet i sin helhet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lene Sleperud (@leneslep) on

Lar seg ikke knekke

På Instagram har Lene fortalt hvordan det var å få brevet, og et sitt motsvar.

«Idag trodde vi at vi fikk et hyggelig julekort. Det viste seg at det var et brev som vi tror kanskje har vært fortapt i Posten i 36 år, da homofili fortsatt var sett på som en sykdom. At slike holdninger faktisk eksisterer poengterer viktigheten av å faktisk være synlige i media for de som vokser opp under slike rammer og er redde for å bli dømt av samfunnet rundt seg,» skriver Lene.

LES OGSÅ
Bettan kommer med avsløring om forholdet til kjæresten

Tør å vær deg selv! 

Videre skriver Lene at hun og kjæresten er glad for alle barn som tør å være seg selv, og at foreldre med slike holdninger må se seg selv i speilet.

«For å konstatere fakta må vi på det sterkeste beklage, men homofili ble bevist å ikke være en sykdom i 1982. Skal vi beklage for å ha gitt disse barna motet de trenger til å være seg selv? Vi er mer glad for at de tørr å være seg selv og våger å føle.

For de konservative foreldre; Vit at noen av barna ser Farmen med dere, nettopp for å se hvordan dere reagerer på kjærlighet mellom to av samme kjønn. De ser på om dere dømmer oss for feilene vi gjør som personer, eller fordi at vi faktisk har våget å elske. De ser etter aksept fra dere, for å være som dere vil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lene Sleperud (@leneslep) on

Massevis av foreldre har sendt oss melding og takket oss for nettopp det disse mødrene kritiserer oss for; Det at barna nå har det fint med den de er. Det at de nå kan føle seg normal. Det at de nå ser at de ikke lenger står alene.

Eldre menn, mødre, tenåringer og unge voksne sender oss daglige meldinger på hvor viktig vår tilstedeværelse har vært på skjermen for noen de er glad i eller for seg selv. Så fortsett gjerne å sende oss slike brev, det understreker bare viktigheten av at vi er tilstede. Nettopp for at de som føler seg alene, skal se at det finnes noen som dem, og flere med oss.

Vil dere beskytte deres barns helse vil jeg tro å kommunisere med de er den beste løsningen. Det å lytte til hva de faktisk føler. Men hva vet vel jeg? Jeg er jo smittet.
Vi vil gjerne rette en stor takk til @tv2norge som lar folk være folk uavhengig av hvem de velger å dele livet med.»

Det er skremmende at det fremdeles eksisterer slike fordommer i Norge i 2018. Vår støtte går til Lene og Tonje! Del saken videre og vis din støtte du også!

LES OGSÅ
Vendela Kirsebom såret av Janne Formoes spøk fra scenen - les svaret til Formoe