in

Farmen-Nils: Jeg nekter å betale boten

Etter den omstridte Farmen-festen i Finnmark tidligere i vinter har politiet nå besluttet å bøtelegge arrangøren og én deltager.

Det vakte stor oppsikt da fjorårets Farmen-deltagere var samlet i Finnmark tidligere i vinter. Flere av deltagerne la ut bilder på sosiale medier av at de festet tett sammen og også drakk av samme flaske.


I følge Tv2 har politiet i Finnmark fredag skrevet ut to forelegg til arrangøren av festen som ble holdt på klubbhuset til Indre Billefjord idrettslag i februar og skriver følgende i en pressemelding:

«Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer».

Deltagerne opplyste tidlig at de var testet både før og etter de kom til Finnmark, men det var likevel ikke tillatt med denne type fester.

Betaler ikke boten

Tidligere farmen-deltager og Finnmarking Nils Kvalvik regnes som arrangør av festen og har blitt bøtelagt med 20.000 kroner. Boten har han ikke tenkt å betale.

– Jeg aksepterer selvfølgelig ikke boten, dette er en prinsippsak for meg, sier han til TV2, og forteller videre hvorfor han mener boten blir gitt på feil grunnlag:

– Vi har hatt et strengere regime enn alle TV-produksjoner. Vi gjorde det strengere enn da vi dro inn på Farmen, og da tenkte vi at vi hvert fall var innenfor, sier Kvalvik og legger til:

– Vi var i flere møter med kirken og A-media som sendte gudstjenesten for at dette skulle gjøres så sikkert som mulig. Hvis dere ser på bildene så er vi tett i kirken også, hvorfor er det ingen som reagerer på det? underes han.

Kvalvik forteller at han hadde godtatt boten dersom det var slik at han hadde invitert mange mennesker hjem på fest klokken tre om natta.

– Slik var det ikke akkurat. Jeg gleder meg til rettsaken, da får vi se om vi lever i et kommunistisk regime eller ikke, avslutter han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

politi

Et hus har sunket i kvikkleire på Skjetten, Romerike

Politiet skriver ut forelegg etter Farmen-fest