søndag, oktober 24, 2021

«Farmen»-Nils må møte i retten

Mest lest nå

Etter den omstridte Farmen-festen i Finnmark i vinter besluttet politiet å bøtelegge arrangøren og én deltager.

Det vakte stor oppsikt da fjorårets Farmen-deltagere var samlet i Finnmark tidligere i vinter. Flere av deltagerne la ut bilder på sosiale medier av at de festet tett sammen og også drakk av samme flaske.

Les også: Farmen-fest endte som politisak


Tv2 meldte at politiet i Finnmark har skrevet ut to forelegg til arrangøren av festen som ble holdt på klubbhuset til Indre Billefjord idrettslag i februar. I en pressemelding opplyste politiet:

«Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer».

Les også: Farmen-Nils: Jeg nekter å betale boten

Tidligere farmen-deltager og Finnmarking Nils Kvalvik regnes som arrangør av festen og har blitt bøtelagt med 20.000 kroner. Alt da straffereaksjonen ble kjent var kan klar på at han ikke hadde planer om å betale boten.

– Jeg aksepterer selvfølgelig ikke boten, dette er en prinsippsak for meg, uttalte han til TV2, og fortalte videre hvorfor han mente boten ble gitt på feil grunnlag:

– Vi har hatt et strengere regime enn alle TV-produksjoner. Vi gjorde det strengere enn da vi dro inn på Farmen, og da tenkte vi at vi hvert fall var innenfor, sa Kvalvik og la til:

– Vi var i flere møter med kirken og A-media som sendte gudstjenesten for at dette skulle gjøres så sikkert som mulig. Hvis dere ser på bildene så er vi tett i kirken også, hvorfor er det ingen som reagerer på det? underet han.

Les også: «Farmen»-Thor etter omstridt fest: – Jeg beklager

Men, festen skjedde på kvelden lørdag 27. februar 2021, og det var Nils Kvalvik som var arrangør. Som datoen tilsier, var dette midt i pandemien, og politiet mente at arrangørene hadde brutt Smittevernloven.

Kvalvik har fortsatt ikke betalt forelegget, og dermed skal saken i retten:

– Idrettslaget har vedtatt forelegget, mens personen som fikk forelegg har ikke vedtatt forelegget og saken er oversendt Indre og Østre Finnmark tingrett for berammelse av hovedforhandling, sier politiadvokat Marit Valan til VG.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter