fredag, juni 5, 2020

Farmen-Terjes kone er blind: – Hun har ikke sett meg siden jeg var 29 år

Mest lest nå

Terje Leers (54) kone, Åse Line Leer (50), har en øyesykdom som gradvis har gjort henne blind. Terje sier mange syns det er et problem. Men det gjør ikke han.

«Det høres fort ut som et problem for andre, men for meg er det noe som har blitt en vane», sier Terje til TV 2.

Terje Leer og Åse Line har kjent hverandre hele livet. De ble kjærester da Terje var 24 år og Åse Line 20. Sist Åse Line så ektemannen, var han 29 år gammel.


«Han var 29 år sist jeg kunne se han. Fortsatt like kjekk og sprek», sier hun til TV 2.

«Hun klager på at musklene mine har forsvunnet. Så det er der hun kjenner det», skyter Terje inn.

Åse Line og Terje i 1992. Foto Privat

Synet forsvinner sakte men sikkert

Åse Lines øyesykdom heter er Retinitis pigmentosa, og skyldes en genfeil. Det er fotoreseptorene i netthinnen som gradvis går til grunne. Det medfører tap av synet, vanligvis først i form av nattblindhet, etter hvert økende tap og innsnevring av synsfeltet.

«Sykdommen går på mørkesyn og fargesyn. Det er der det startet. Så forsvinner synet sakte men sikkert. Nå klarer hun kun å skille mellom natt og dag», sier Terje.

Påvirker ikke ekteskapet

Terje og familien. Foto: Privat

På spørsmål om hvordan konas sykdom har påvirket ekteskapet, sier Terje at konas svaksyn, og etter hvert blindhet, ikke påvirker forholdet deres i det hele tatt.

«Jeg var jo der fra første stund, så etter hvert som synet forsvant, ble det bare en dagligdags ting jeg måtte innfinne meg med. Da ble det en vane», sier Terje Leer.

Tenkte ofte på kona under Farmen

Terje driver et eget firma i anleggsbransjen. Under deltakelsen på Farmen, gikk tankene hans stadig hjem til kona.

«Man tenker jo på den andre parten som sitter hjemme og må styre med alt. Både firmaet mitt, økonomi og ungene. Hun er en god person å ha på siden. Hun er alltid blid, og har aldri et dårlig humør», sier Terje.

«Åse Line er alltid veldig positiv. Det er så mange som syter og klager over småting som hun bare avfeier. Hun er jo tross alt blind. Hun har formet meg til den jeg er i dag, hun har fått meg til å bli en bedre person», sier han videre.

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter