tirsdag, juli 14, 2020

Fastlege koronasmittet: – Har ikke vært så dårlig siden ungdomsskolen

Mest lest nå

Moren skrev det beste brevet til sin datter om det å bli gammel

De fleste foreldre har nok opplevd det. En fase hvor barnet ditt tror at han eller hun vet mer enn deg om det meste. De kan mer enn foreldrene om selve livet, om kjærlighet, ja om alt.

Fastlege Bror Olav Håvardsrud (42) er ung, frisk og er dermed ikke i noen risikogruppe. Likevel har han ikke vært så dårlig som han er nå på 25 år.

– Jeg har vært slått ut og kanskje hatt 40 i feber, sier Bror Olav som jobber ved Eik legesenter i Tønsberg til Tønsbergs Blad. Det skriver Dagbladet.

Legen forteller at han hostet 10-12 ganger på slutten av arbeidsdagen forrige fredag. Men han følte seg ikke syk. Men siden kona er overlege på sykehuset i Tønsberg, og skulle jobbe i helgen, ba han om en test på sykehuset. Han ville forhindre at hun skulle dra med seg smitte til pasienter og kolleger der.


Klokka 23 samme dag kom testresultatet. Bror Olav var smittet av koronaviruset covid-19.

Fastlege Bror Olav Håvardsrud .
Foto: Privat

Må holde seg isolert

Både Bror Olav og kona har holdt seg hjemme fra jobb siden. Bror Olav må holde seg isolert, mens resten av familien er i hjemmekarantene. Det gjelder også de tre barna på 2, 9 og 11 år. Familien må holde seg hjemme i 14 dager.

– Det er ikke tegn til sykdom hos de andre, selv om 2-åringen hoster litt, sier legen.

Mandag følte Bror Olav i litt bedre form igjen. Feberen var borte. Men frisk er han ikke ennå.

– Jeg er fortsatt litt tett i brystet, det er noe som sitter der. Det minner om slik jeg husker influensa for lenge siden, sier han og legger til at han tar influensa-vaksine hvert år.

Ber folk følge rådene

Fastlegen ber nå folk om å følge rådene Folkehelseinsituttet gir.

– Helt utvetydig – følg de faste, sikre rådene og anbefalingene fra Folkehelseinsituttet (FHI). Du kan mene og synse hva du vil om rådene fra FHI, men følg dem, sier han, og fortsetter:

– Ikke finn på noe selv, det er allerede for mange alternative råd som det er, sier han til Dagbladet.

Flere unge rammes

En fersk undersøkelse viser at det langt i fra bare er de eldre som kan bli svært syk av koronaviruset.

VG omtaler den nye rapporten som viser at av de elleve pasientene som tirsdag denne uken var innlagt på norske intensivavdelinger, var elleve av dem under 50 år. To var under 24 år.

Slik var fordelingen av de norske pasientene på tirsdag: 

  • 0-24 år: 2 pasienter
  • 25-49: 9 pasienter
  • 50-75: 18 pasienter
  • Over 75: 5 pasienter

Overlege ved intesivavdelingen på Haukeland, Reidar Kvåle forteller til VG at de fremdeles er slik at eldre og pasienter i risikogrupper rammes hardest. Samtidig vil også yngre mennesker blir svært syke.

– Noen pasienter blir ikke syke, noen blir mer syke og andre blir tilfeldigvis alvorlig syke. Det kan ramme i forskjellige aldersgrupper. Det er viktig å understreke at dødeligheten er størst blant eldre og pasienter i risikogrupper, sier Kvåle.

130,162FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter