Hjem Historier fra livet En fattig gutt fikk et glass melk av en fremmed jente – årevis senere skulle det vise seg å endre livet hennes

En fattig gutt fikk et glass melk av en fremmed jente – årevis senere skulle det vise seg å endre livet hennes

En gutt ved navn Howard Kelly, stoppet ved et hus for å spørre om et glass vann.

Han var ute å gikk, da han ble tørst og bestemte seg for å be om et glass vann i det neste huset han kom til.

Piken som åpnet ga ham et stort glass melk i stedet. Gutten drakk langsomt opp før han spurte:

«Hvor mye skylder jeg deg?»

«Ingenting,» svarte piken. «Mor har lært oss å aldri ta imot betaling for vennlighet.»

Da gutten forlot huset, følte han seg ikke bare sterkere fysisk. Troen på mennesker hadde også blitt sterkere. Han hadde nettopp vært på nippet til å gi opp.

Mange år senere ble den samme unge piken alvorlig syk. Legene stod maktesløse. Til slutt sendte de henne til et større sykehus, og der kalte de inn spesialister i håp om at de kunne hjelpe henne.

Dr Howard Kelly ble tilkalt til konferanserommet, hvor de andre legene var i full gang med å diskutere hva som kunne gjøres. Da han hørte navnet på byen hun kom fra, ble øynene hans fylt av tårer.

Øyeblikkelig reiste han seg og gikk nedover sykehuskorridoren til rommet hennes. Kledd i legefrakken gikk han inn, og kjente straks igjen kvinnen som hadde gitt ham et glass melk flere år tidligere.

Han gikk så tilbake til konferanserommet fast bestemt på å gjøre sitt beste for å redde livet hennes. Fra den dagen brukte han så mye tid han kunne på henne. Etter en lang kamp var sykdommen endelig bekjempet.

Dr Kelly ba økonomikontoret om å sende regningen til ham for godkjennelse. Han så over den, skrev noen ord på den ene kanten, og sendte så regningen til kvinnens rom.

Hun gruet seg for å åpne konvolutten, sikker på at hun måtte bruke resten av livet på å betale for hele oppholdet og behandlingen. Men til slutt tok hun mot til seg og åpnet den. Noe fanget blikket hennes på kanten av regningen, og hun leste:

«Alt betalt med et glass melk!»

Dr Howard Kelly

De gode gjerningene du gjør i dag, kan komme deg til gode, eller noen du elsker, når du minst venter det. Og skulle du aldri få se den gode handlingen igjen, vet du i det minste at du har gjort verden til et bedre sted.

Er historien sann?

Denne historien har i en årrekke blitt brukt som et eksempel på hvordan godhet kan belønne seg. Nettstedet for faktasjekk, Snopes, bestemte seg for å finne ut om dette bare er en vandrehistorie eller om den faktisk er sann.

Ifølge biografien skrevet av Audrey Davis, fra kunnskapen hun tilegnet seg om doktoren gjennom sitt 20-årige vennskap med ham og gjennom notatbøkene og dagbøkene han etterlot henne ved sin død (Dr. Kelly begynte å føre dagbok i en alder av 17 år), er historien om regningen som ble betalt fullt ut med et glass melk sann.

På en vandretur opp gjennom Nord-Pennsylvania en vår, stoppet Kelly ved et lite gårdshus for å spørre om han kunne få litt vann. En liten jente åpnet døren og i stedet for vann brakte hun ham et glass fersk melk. Etter et kort, vennlig besøk, fortsatte han på veien. Noen år senere, kom den samme lille jenta til ham for en operasjon. Rett før hun dro hjem, ble regningen hennes brakt inn på rommet og over regningen var det skrevet med fet skrift, «Betalt i sin helhet med et glass melk.»

Gjorde denne historien inntrykk på deg? DEL den i så fall videre til venner og kjære! 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com