onsdag, august 12, 2020

En fattig gutt fikk et glass melk av en fremmed jente – årevis senere skulle det vise seg å redde livet hennes!

Mest lest nå

En fattig gutt ved navn Howard Kelly, gikk fra dør til dør og solgte forskjellige varer. Slik skaffet han nok penger til å betale for skolegangen sin.

En dag hadde han bare en krone i lommeboka, magen verket av sult, men han hadde ikke penger til å kjøpe noe mat. Han bestemte seg for å be om litt mat i det neste huset han kom til. Men da en ung vakker pike åpnet døren, mistet han motet.

I stedet for å be om litt mat, ba han om et glass vann. Piken syntes han så sulten ut, og gav ham et stort glass melk i stedet. Gutten drakk langsomt opp før han spurte:


«Hvor mye skylder jeg deg?»

«Ingenting,» svarte piken. «Mor har lært oss å aldri ta imot betaling for vennlighet.»

Da gutten forlot huset, følte han seg ikke bare sterkere fysisk. Troen på mennesker hadde også blitt sterkere. Han hadde nettopp vært på nippet til å gi opp.

Mange år senere ble den samme unge piken alvorlig syk. Legene stod maktesløse. Til slutt sendte de henne til et større sykehus, og der kalte de inn spesialister i håp om at de kunne hjelpe henne.

Dr Howard Kelly ble tilkalt til konferanserommet, hvor de andre legene var i full gang med å diskutere hva som kunne gjøres. Da han hørte navnet på byen hun kom fra, ble øynene hans fylt av tårer.

Øyeblikkelig reiste han seg og gikk nedover sykehuskorridoren til rommet hennes. Kledd i legefrakken gikk han inn, og kjente straks igjen kvinnen som hadde gitt ham et glass melk flere år tidligere.

Han gikk så tilbake til konferanserommet fast bestemt på å gjøre sitt beste for å redde livet hennes. Fra den dagen brukte han så mye tid han kunne på henne. Etter en lang kamp var sykdommen endelig bekjempet.

Dr Kelly ba økonomikontoret om å sende regningen til ham for godkjennelse. Han så over den, skrev noen ord på den ene kanten, og sendte så regningen til kvinnens rom.

Hun gruet seg for å åpne konvolutten, sikker på at hun måtte bruke resten av livet på å betale for hele oppholdet og behandlingen. Men til slutt tok hun mot til seg og åpnet den. Noe fanget blikket hennes på kanten av regningen, og hun leste:

«Alt betalt med et glass melk!»

Dr Howard Kelly

De gode gjerningene du gjør i dag, kan komme deg til gode, eller noen du elsker, når du minst venter det. Og skulle du aldri få se den gode handlingen igjen, vet du i det minste at du har gjort verden til et bedre sted.

Gjorde denne historien inntrykk på deg? DEL den i så fall videre til venner og kjære! 

130,381FansLik
1,536FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter