Hjem Historier fra livet Fattig kvinne fant 150.000 kroner i kontanter på bakken – returnerte pengene til eierne og ble rikelig belønnet

Fattig kvinne fant 150.000 kroner i kontanter på bakken – returnerte pengene til eierne og ble rikelig belønnet

Hva hadde du gjort om du fant en pose med 150.000 kroner i kontanter? Diane Gordon hadde bruk for pengene, men returnerte funnet til brudeparet som hadde mistet pengene.

Diane Gordon bor i Michigan, USA. Hun er delvis pensjonert, men de dagene hun fortsatt jobber må hun gå over 3 kilometer hver vei. Bilen hennes har brutt sammen og hun har ikke råd til en ny.

En januarmorgen Diane er på vei til jobb bestemmer hun seg for å gå innom en bensinstasjon, bare for å få litt pause fra den isende vinterkulden. I det hun skal til å gå inn ser hun en noe på bakken.

– Jeg så ned på bakken og fant en plastpose. I posen var det en stor pengesum, forteller Gordon ifølge Foxnews til den lokale tv-stasjonen FOX 2 Detroit.

Selv om hun var ute og gikk i det iskalde vinterværet uten penger til ny bil, visste hun nøyaktig hva hun måtte gjøre:

– Dette tilhører ikke meg, så jeg må ringe til politiet, sier hun.

Gordon tok med seg plastposen inn på bensinstasjonen og ba ekspeditøren om å ringe det lokale politikammeret.

Diane Gordon var på vei hjem fra jobb da hun stoppet på en bensinstasjon for å kjøpe en matbit. Da så hun en plastpose på bakken og inne i posen fant hun en haug med penger.

Det var Matthew Ivory ved White Lake Township Police Department som tok imot telefonen og dro for å møte Gordon for å få overrakt posen med alle kontantene. Det falt ikke Gordon inn å «snuse» i hva mer som var i posen. Hun så at det var mye penger der. Men da politiet kom så de på alt innholdet og oppdaget en rekke bryllupskort.

– Dette var gaver gitt i forbindelse med et bryllup. Jeg tror det var 14.780 dollar i kontanter, sier Ivory.

Det tilsvarer nesten 150.000 kroner.

Pengene og kortene ble returnert til det nygifte paret. Men da kona til en av politimennene hørte om Diane Gordons uselviske handling, opprettet hun en Go Fund Me-kampanje, slik at Diane skulle kunne kjøpe seg en ny bil. For, som kona til politimannen sa: Verden har behov for litt flere som Diane.

Kampanjen fikk inn 26.000 dollar, tilsvarende 260.000 kroner.

Diane selv er målløs.

– Jeg gjorde ikke noe spesielt, påstår hun.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com