søndag, mai 16, 2021

Fedmeforsker om feilen mange gjør: Derfor går du ikke ned i vekt av treningen

Mest lest nå

Trening er sunt for kropp og sjel, men om du skal ned i vekt bør ikke det være fokuset når du trener. 

Forskere sier det har lite for seg å telle kalorier når man trener. For det første er både forbrenning og etterforbrenning vanskelig å anslå. Men trening øker også appetitten din.


– Mange vil spise omkring det samme som de trener bort, og da går vinninga opp i spinninga. Når du endrer én vane, så må du ikke endre en annen levevane som virker motsatt, sier fedmeforsker og professor ved Universitet i Oslo, Jøran Hjelmesæth, til Nettavisen.

Om du forbrenner 400 kalorier på trening og deretter hiver i deg to ekstra brødskiver fordi du er sulten etter trening, har du fort spist inn de kaloriene igjen.

– Trening hjelper på vektnedgang om du trener veldig mye og regelmessig. Forbrenner du 500 kilokalorier under en times rask gange så er det like effektivt som å spise 500 kilokalorier mindre. Problemet er at det er mye lettere å spise 500 kalorier mindre hver dag enn å trene hver dag, sier Hjelmesæth til Nettavisen.

Trening kan gi bedre søvn

Hjelmesæth påpeker at det er noe usikkert men at noen mener trening kan en positiv effekt på appetittreguleringen – altså at du blir bedre til å kjenne når kroppen trenger mat, og når den har fått maten den trenger. Dermed kan det kanskje bli lettere å droppe søtsakene når du ser tv om kvelden.

Jøran Hjelmesæth påpeker at man må passe på kostholdet selv om man trener. Foto: Facebook

– I tillegg så vil de fleste sove bedre når de trener, og god søvn gjør at det er lettere å opprettholde gode vaner, sier Hjelmesæth.

Når det gjelder å opprettholde vektnedgang så har imidlertid trening vist seg å være et godt hjelpemiddel.

Trener du styrke og øker muskelmassen vil det øke hvileforbrenningen din.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter