in

Fedmeprofessor: Fem råd for varig vektnedgang

Det å holde vekten etter du har gått ned i vekt mer av deg enn både slankekuren og det å holde stabil vekt dersom du ikke først har slanket deg. 

Jøran Hjelmesæth er professor ved Universitet i Oslo og leder ved Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Vestfold. Han sier til Nettavisen at siden det å holde vekten etter vektnedgang er såpass krevende, så bør man ikke slanke seg om man ikke trenger det.

Relatert: 10 tips: Slik går du ned i vekt uten slanking og dietter
Relatert: Slankekuren som krever mindre mental energi


– Det er mange som har slanket seg til fedme, forteller han, og sier at dersom man ikke har ykdom eller risiko for sykdom, men er lett overvektig, så handler det heller om å sørge for å ikke gå mer opp i vekt.

Relatert: Livet til Anne Bente (59) var et konstant jag etter sukker – så kom vendepunktet
Relatert: Slik fant Wenche Myhre tilbake til formen

Dersom du derimot er i faresonen for sykdommer og bør slanke deg så er rådet hans å forberede seg på tiden etter vektnedgangen allerede før slankingen begynner.

Dette er hans fem råd til de som vil varig ned i vekt:

Kunnskap: Lær litt om hvordan kroppen fungerer etter vektnedgang

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Forbered deg: legg en livsstilsplan for etter at du har gått ned i vekt. Det er viktig at den passer for deg, og gjør det mulig for deg å leve med.

Lag deg strategier: Hva skal du gjøre om det blir vanskelig å følge den planen du har?

Fysisk aktivitet gir høyere forbrenning, og styrketrening kan også øke hvileforbrenningen. Trening kan i tillegg bedre søvnen, som igjen kan virke positivt på vekta.

Husk at fiberrike matvarer og proteiner gir god metthetsfølelse. Frukt og grønt tar opp mye plass i magesekken på få kalorier.

Kilde: Nettavisen.no

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Denne hotelltabben kan koste deg dyrt

båt

Selgers marked: Ekstrem etterspørsel etter bil og båt – dette er de mest populære merkene