Det er dessverre mange som legger matvarer som har det bedre på kjøkkenbenken, i kjøleskap. Det er slettes ikke slik at all mat holder seg bedre og lenger i kald temperatur. Vi ønsker vel alle at maten vi kjøper skal holde seg lengst mulig. Se listen nedenfor over matvarer som du ikke bør oppbevare i kjøleskapet ditt.

Poteter

Stivelsen i potetene forvandles til sukker mye raskere hvis du har de i kjøleskap, du får dermed en tørrere og sprø potet. Eksponering for fukt kan dessuten føre til at det vokser sopp på dem, skriver veien til helse.

Flickr

Krydder

Mister mye av den gode smaken dersom det oppbevares for kaldt.

Pixabay

Olje

Mange oljer trives aller best på kjøkkenbenken. Oljen forandrer farge og konsistens dersom den står kaldt. Les på flasken hvordan din olje har det best.

Pixabay

Basilikum 

Trenger varme og den visner mye fortere i kjøleskap.

Pixabay

Epler

Mange legger eplene sine i kjøleskap, de holder seg faktisk bedre og lenger på kjøkkenbenken.

Pixabay

Brød

Blir fortere tørt i kjøleskap. Legg det heller i frysen med en gang det er ferskt, da bevarer det fuktigheten.

Pixabay

Hvitløk

Forandrer smak og blir fortere muggen.

Pixabay

Løk

Blir myk og fortere muggen. Bør oppbevares mørkt og i romtemperatur. Løk kan også være en yngelplass for bakterier hvis de ikke lagres på riktig måte. I kjøleskap kan disse bakteriene spre seg lettere.

Pixabay

Tomater 

Den kalde luften stopper modningen, og dermed mister tomaten mye smak. følge National Institute of Agricultural Research,vil tomatene få et redusert nivå av sukker, syrer og andre gunstige stoffer når de blir utsatt for kaldere temperaturer, som i kjøleskapet.

Pixabay

Kaffe

Mister både smak og lukt dersom den oppbevares i kjøleskap. Den tar også til seg andre smaker og lukter. Oppbevar kaffe aller helst i en lufttett beholder på et mørkt sted.

Pixabay

Bananer

Et kaldt kjøleskap gjør at bananen mister mer av næringsstoffene sine, den modnes saktere og blir brun raskere.

Wikipedia

Avokado

Kulden hindrer avokadoen i å modnes. Har du avokadoen i romtemperatur kan den nytes raskere.

Pixabay

Del gjerne tipsene videre!