in

Feirer den internasjonale hundedagen ved å dele bilder av kongehusets hunder

Det er en kjent sak at britenes Dronning Elizabeth er svært glad i hunder. Hun har hatt corgier hele livet. Og i anledning Den internasjonale hundedagen delte Buckingham Palace bilder av de mange firbeinte som har bodd i palasset opp gjennom tidene.

«På den internasjonale hundedagen tar vi en titt gjennom favorittbildene våre i De kongelige samlingene som viser noen av kongefamiliens hundepartnere gjennom historien.

Bildene er bare noen få av de over 450.000 fotografiene som finnes i De kongelige samlinger», ståt det å lese på Instagram-innlegget som er delt fra Det britiske kongehuset i anledning den intarnasjonale hundedagen.


Dette viser bildene: 1) dronning Victoria med collien Sharp 2) Kong George V med en mops 3) Prinsessene Elizabeth og Margaret med en Corgi 4) Gina og Beppo, to av dronning Victorias Pomeranianere 5) Kong Edward VII med sin foxterrier Caesar 6) Prins Albert Victor, prins George og prinsesse Louise av Wales med puddelen sin 7) Dronning Alexandra og spanielen Little Marvel 8) Dronning Victoria med sin familie og mopsen Basco 9) Kong George VI med en Corgi 9) Tiney, en av dronning Victorias favoritthunder

De kongelige samlinger delte også dagen etter et bilde av et malrei av den unge prins Albert som ble født i 1819 der han er malt sammen med hunden Eos.

View this post on Instagram

A post shared by Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

Og hunder er fortsatt populært selskap på Buckingham Palace. Goodto.com skriver at dronningen så sent som i år fikk en ny hund, cocker spanielen Lissy.

Dronningen har for tiden fire hunder – to corgier, en dorgi og en ny cocker spaniel. Dorgien som lyder navnet Candy er den eldste hunden, og skal være minst 10 år gammel.

Dorgien er en blanding av dachshund og corgi. Hybridrasen skal ha blitt til da en av dronningens corgier parret seg med prinsesse Margarets dachsund Pipkin.

Hun har ved flere anledninger delt bilder av sine firbeinte venner på Instagram. Hundene på bildet under som ble tatt som portretter i anledning dronningens 90-årsdag heter Willow, Vulcan, Candy and Holly.

Dronningen fikk sin aller første hund, corgien Susan, som 18-årsgave i 1944.

Båndet mellom dem skal ha vært så sterkt at dronningen snek med seg Susan på bryllupsreisen i 1947 – visstnok til stor fortvilelse for ektemannen prins Phillip.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

85 år gammel seksualforbryter arrestert etter han prøvde å kjøpe en åtte år gammel jente for en million kroner 

Modig kvinne hoppet ut på det ødelagte jernbanesporet og avverget trolig en katastrofe