Hjem Helse Fem enkle grep for å bli kvitt hosten

Fem enkle grep for å bli kvitt hosten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dersom du er plaget av hoste er den gode nyheten at du trolig har det du trenger for å bli kvitt den, eller i alle fall dempe den, i kjøkkenskapet ditt

– Det er mange grunner til at man får hoste – alt fra en vanlig virussykdom til astma eller sesongmessige allergier til mer alvorlige helseproblemer som kroniske lungesykdommer, hjertesvikt eller til og med kreft, sier assisterende professor i familiemedisin ved Rush University Medical Center i Chicago, doktor Michael Hanak, til Women’s Health Mag.

Visse medisiner kan også ha skylden, sier dr. Hanak. Dessuten kan også miljømessige triggere som støv, mugg eller andre typer forurensning være en medvirkende faktor.

Når hosten varer i mer enn to uker, bør du kontakte lege, sier dr. Hanak. I mellomtiden finnes det noen effektive hjemmekurer du kan prøve:

1. Skylle med saltvann:

En enkel måte å lindre hoste på er saltvann. Det kan bidra til å redusere varigheten av en hoste. Selv om det kan svi litt i begynnelsen, er denne løsningen effektiv for å drepe bakterier, løsne opp slim og redusere smerte. For å lage hostekur hjemme, blander du en halv teskje salt med åtte gram varmt vann.

2. Ingefærte

Ingefær kalles gjerne «østens penicilin». Det er kjent for å roe magen, men kan også gjøre underverker for hoste.

– Ingefær har vist seg å være nyttig for å redusere hoste og lindre sår hals, og ingefærpastiller er mye brukt til dette formålet, forklarer dr. Hanak.

Roten har også betennelsesdempende egenskaper og antioksidanter som er gunstige ved behandling av en rekke tilstander. Brygg litt ingefærte ved å bruke en tepose eller helle varmt vann over noen ferske skiver.

3. Ha honning i drikken din

– Honning har vist seg å være nyttig for å lindre hoste, enten alene eller som en del av en kopp te, sier Dr. Hanak.

Honning kan også dempe smerte og bidra til å bekjempe virusinfeksjoner, ifølge Penn Medicine. Bare tilsett to spiseskjeer honning i et krus varmt vann eller varm te for å høste disse fordelene.

4. Ta et varmt bad

I tillegg til at et vamt bad eller en varm dusj hjelpe deg med å stresse ned etter en lang dag, kan varme bad lette forkjølelsessymptomer som tetthet, hoste og bihuletrykk. (En dusj fungerer like bra). Fuktigheten fra dampen er flott for å åpne bihulene og tynne ut slimet. Alternativt kan du prøve en luftfukter, som tilfører fuktighet til luften rundt deg.

5. Drikk nok vann

– Å holde seg godt hydrert kan hjelpe tynt slim på baksiden av halsen, noe som kan føre til mild bedring i hoste, sier dr. Hanak.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com