tirsdag, februar 18, 2020
Forskning Fem grunner til hvorfor besteforeldre har en positiv påvirkning...

Fem grunner til hvorfor besteforeldre har en positiv påvirkning på barnebarna

-

Besteforeldre har en helt egen plass i barnebarnas hjerte. Å besøke besteforeldre i sommerferien, eller å være så heldig at man har dem nær hele tiden, er noe de fleste barn setter stor pris på.

Nå er det også bevist gjennom forskning at besteforeldre har en helt spesiell påvirkning på barnebarna. Det skriver nettsiden Lessons learned in life. Her er fem grunner til hvorfor:

1. Besteforeldre gjør barna mindre deprimert

Sosiolog Sara Moorman har studert det emosjonelle forholdet mellom besteforeldre og barnebarn. Hun har funnet ut at barn som har et godt og nært forhold til sine besteforeldre, får færre symptomer på depresjon som voksen.

2. De ser barna på en måte foreldrene ikke kan

besteforeldre
Foto: Canva

Besteforeldre har en helt egen måte å se barnebarna på. Ofte klarer besteforeldre å få ut barnebarnas hele potensiale på en måte foreldrene ikke klarer. Det sier professor og forfatter Nate Kornell, til Psychology Today.

3. Besteforeldre hjelper til med å oppdra barna

Professor Ann Buchanan ved universitetet i Oxford, har funnet ut at bestemødre ofte hjelper til med stell og pleie, mens bestefedre hjelper med rådgivning. Hun slår fast at besteforeldre er gode å ha når livet er vanskelig, og de hjelper ofte barnebarna gjennom for eksempel foreldrenes skilsmisse. Barn som har besteforeldre i nærheten, er bedre emosjonelt rustet til å møte livets vanskeligheter.

4. Besteforeldre stiller opp når foreldrene ikke kan

besteforeldre
Foto: Canva

Besteforeldre er gode å ha når man som forelder trenger noen til å passe på barna. Enten foreldrene skal på date, man trenger litt tid alene, eller man må jobbe overtid. Som det står i Association for Psychological Science: «Det kan være så enkelt som bare det å vite at det alltid er noen der hvis du trenger dem.»

5. Besteforeldre er solide rollemodeller som barna kan se opp til

De menneskene barna dine vokser opp med, vil påvirke hvordan de blir og har det som voksne. Besteforeldre er en av de første rollemodellene barna får.

Rekk opp hånden hvis du er så heldig å ha er besteforelder i nærheten. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...