in

Fem ledetråder som linker hovedmistenkte og søkeområdet med Madeleine McCann

Madeleine McCann
Madeleine McCann forsvant i 2007.

Tysk, britisk og portugisisk politi gjør for tiden et søk i et reservoar i Algarve-regionen i Portugal. Det skal ifølge en rekke aviser, blant annet Daily Star, være restene av Madeleine McCann de prøver å finne.

Dette er den første gangen siden 2014 politiet gjør en så konkret operasjon som den som nå forberedes. Det er tyske politimenn som leder søket på det avsidesliggende stedet som de mener Christian Brueckner pleide å besøke.


Tysk politi har knyttet den mistenkte til demningsområdet etter at de fant bilder av ham der i Brueckners egen bildesamling.

En tidligere venn av hovedmistenkte tipset om stedet

Brueckner, som er tysk statsborger, ble i 2020 pekt ut som hovedmistenkt i forsvinningssaken.

Det er var et tips fra en tidligere venn av Christian Brueckner som skal ha fått politiet til å starte søket

Politiet lete både etter viktige bevis – og muligens også levningene etter den tre år gamle jenta som ble kidnappet fra hotellrommet sitt i Praia de Luz.

Det er ifølge the Sun fem ledetråder som linker hovedmistenkte Christian Brueckner til Madeleine McCann-saken.

1.Brueckner campet ofte på stedet

Den mistenkte mannen skal ha besøkt Arade-demningen, som han kalte sitt lille paradis, bare dager etter at Madeleine forsvant.

Det avsidesliggende stedet ligger om lag 50 kilometer fra ferieresorten der treåringen forsvant.

Han skal ofte ha kommet til stedet i campingbilen sin.

2. Brueckner bodde bare 20 km fra demningen

En kilde The Sun har snakket med forteller at Christian Brueckner beveget seg mye rundt i området der det nå søkes etter Madeleine. Han hadde et hus 20 kilometer fra demningen, som er midt mellom stedet i Praia da Luz der Brueckner pleide å parkere med bobilen og den isolerte villaen han bodde i.

3. Mulig observasjon av Madeleine i området

Stedet der flere dusin etterforskere må søker etter Madeleine McCann ligger bare en kort kjøretur fra Silves, hvor en lastebilsjåfør rapporterte et observasjon til politiet to dager etter at Madeleine ble savnet.

Mannen påsto at han så en kvinne overlevere et barn som så ut som den savnede jenta til en mystisk mann.

4. Tips fra kriminelle som hevder Madeleine ligger i innsjøen

Det samme reservoaret er gjennomsøkt to ganger tidligere: En gang i februar 2008, og deretter i mars samme året.

Begge søkene var finansiert privat, etter at en advokat hevdet å ha mottatt et tips fra kriminelle miljøer om at Madeleine hadde blitt myrdet og at liket ble kastet i reservoaret mindre enn 48 timer etter at den tre år gamle jenta forsvant.

Tipseren navnga imidlertid ikke stedet, men sa at Madeleine ble dumpet i en øde innsjø med grumsete vann.

Advokaten som fikk tipset forteller imidlertid at politiet ignorerte tipset han hadde fått, til tross for at han var i stand til å identifisere stedet.

5. Ledetråder funnet under et søk i innsjøen i 2008

Under søket i 2008 ble det hentet opp flere mistenkelige gjenstander, men ingen av dem er blitt brukt i etterforskningen av Madeleine McCanns forsvinning.

Dykkerne skal ha funnet en fem meter lang ledning, litt plasttape og en hvit bomullssokk. To poser med små bein ble også funnet.

Det ble senere utelukket at beinene kunne stamme fra et menneske, på grunn av størrelsen.

Madeleines foreldre Gerry og Kate McCann hadde tidligere avvist advokatens påstander, og sa at det ikke var noen bevis som tydet på noen sammenheng mellom datteren deres og reservoaret.

Hovedmistenkt tidligere dømt for overgrep mot barn

Cristian Brueckner som er hovedmistenkt i saken har ifølge CNN  tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sa politiinspektør Mark Cranwell til Sky News da det ble kjent at de hadde rettet fokus mot den tyske mannen.

Britisk politi har også bekreftet at to biler mannen eide har blitt observert i området rundt Praia de Luz.

«Den første bilen, en VW T3 veterancampingbil, hadde portugisiske skilter. Den mistenkte skal hatt tilgang til denne bilen fra rundt april 2007 til en gang etter mai 2007. Den ble brukt i og rundt området til Praia da Luz», skrev det britiske politiet i en pressemelding. De omtalte også den andre bilen mannen eide.

«Den andre bilen var en 1993 britisk Jaguar, modell XJR 6. Den hadde tyske skilter og var registrert i Tyskland. Man tror at bilen har vært brukt i Praia de Luz i 2006 og 2007.

Bilen var registrert i mistenktes navn, men dagen etter hennes forsvinning ble den omregistrert til en annen eier i Tyskland.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lovende resultater for norske kreftforskere: Første gang dette er prøvd på mennesker i Europa

Hva du kan forvente om du spiller på nettkasino for første gang