in , ,

Fem positive bieffekter å av legge puslespill

verdens største puslespill

Puslespill er en populær hobby mange liker å slappe av med, men visste du at det å legge puslespill også har en rekke positive helseeffekter?

For barn er puslespill en måte å utvikle nye ferdigheter, forteller Cronicas Puzzleras. Mens for eldre er det en måte å bevare ferdighetene.

Er du glad i å pusle er det flere ting på denne listen som gir deg gode grunner til å fortsette å dyrke denne hobbyen.


1. Mental trening

Det å pusle er en komplett treningsrunde for hjernen din som involverer og trener både høyre og venstre hjernehalvdel. Høyre hjernehalvdel har ansvaret for kreativitet, følelser og intuitiv tenkning. Den venstre hjernehalvdelen er den logiske, objektive og metodiske siden.

Når du legger puslespill må begge sider kommunisere og jobbe sammen. Occipitallappen, som er et av fire store hjerneområder, er det området hvor hjernen forbinder farger og former. Dete området er også i høyeste grad involvert når du pusler.

Å trene sinnet bidrar til å forhindre kognitiv svikt.

2. Bedre å se detaljer

Når du legger puslespill må du være oppmerksom på detaljer. Øynene dine trenes til å finne de små nyansene i farger eller former som vil hjelpe deg å fullføre bildet.

Evnen til å fange opp små detaljer kan hjelpe oss i alle aspekter av livet vårt, spesielt på jobb. Når vi er mer detaljerte og presise, forbedres kvaliteten på arbeidet vårt.

3. Forbedrer hukommelsen

Når du pusler styrkes nevrale nettverk, og genereringen av nye forbindelser øker. Dette øker mental hastighet.

Når du plukker opp en brikke, må du søke blant de andre etter en farge eller form du har i tankene og visualisere bildet i stor skala for å se hvilke brikker som går sammen.

Dette er trening for den delen av hjernen som har ansvaret for å lagre denne informasjonen til å opprettholde og forbedre korttidshukommelsen

4. Pusling gir økt IQ

Forskere fra University of Michigan fant ut at det å bruke 25 minutter om dagen på å løse gåter og legge puslespill kan øke IQ-en din med fire poeng.

5. Du blir bedre å løse problemer

Når du pusler tar du forskjellige tilnærminger for å prøve å løse et problem, siden det er en årosess der man hele tiden prøver og feiler. Du lærer også verdien av å formulere teorier, teste hypoteser og endre perspektiver når noe ikke går som planlagt.

Disse ferdighetene kan overføres til arbeidslivet, og bidrar til kritisk tenkning og bedre tilpasningsevner og gjør deg mer innovativ i problemløsning.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Etter klokken 22 vil butikkene selge brød til halv pris

Roger Waters

Polen avlyser Roger Waters-konserter som følge av Pink Floyd-musikerens holdning til Ukraina-krigen