torsdag, mai 28, 2020

Femåring alvorlig syk med korona: – Kommer jeg til å dø, mamma?

Mest lest nå

Britiske Alfie er en fem år gammel frisk gutt. Nå kjemper han mot virusinfeksjonen. Moren ønsker nå å advare andre mot å ta lett på viruset.

Alfies mamma, Lauren Fulbrook, har lagt ut et innlegg på Facebook, der hun ber folk være på vakt. Innlegget hennes har blitt delt over 53.000 ganger.

«Koronaviruset er ikke en spøk», skriver hun.


«Vær så snill, ikke fei dette under teppet. Dere risikerer ikke bare deres eget liv, men andres også, bare fordi dere vil gå på pub, restaurant eller tror dere må ha 7 kjempepakker med 24 ruller dopapir hver. I et hjem der det er testet positivt for koronaviruset, har jeg selv sett hvordan viruset er», skriver hun videre.

Hallusinerte og gråt

Den frustrerte moren forteller at hun har sett sin fem år gamle sønn gå fra å være frisk og rask med masse energi, til ikke å kunne røre seg, kaste opp, nesten ikke drikke og ikke tisse. Svetten rant av gutten, han skalv og gispet etter pusten. Kroppstemperaturen gikk ikke under 40 grader. På det høyeste var den på 42,3.

«Jeg så han hallusinere og gråte fordi han hadde så vondt i hodet. Han ble kjørt til sykehus i ambulanse, satt i isolasjon og testet for koronavirus. Testen var positiv», skriver hun.

Vil advare andre

Etter en natt på sykehuset, kunne Alfie få komme hjem. Så måtte både han og moren i isolasjon.

LES OGSÅ: Lege ved akuttklinikken i Oslo: – Unge og friske kan bli alvorlige syke. Vi må ta dette på alvor

«Han holder fortsatt på å komme seg. I dag er første dagen han har bedt om mat, og han har lekt litt. Han hoster fortsatt og har feber, men han har det bedre», skriver moren.

Nå håper hun så mange som mulig deler teksten hennes, slik at folk skjønner at korona er noe man må ta på alvor, og at barn også kan bli smittet og veldig syke av viruset.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter