torsdag, desember 12, 2019
Historier fra livet Femåringen trengte en stamcelle-donor for å overleve. 10.000 mennesker...

Femåringen trengte en stamcelle-donor for å overleve. 10.000 mennesker møtte opp for å registrere seg

-

10.000 mennesker møtte opp og stod timevis i kø i regnet for å sjekke om de kunne donere stamceller til den kreftsyke gutten.

Den 28. desember i fjor, fikk fem år gamle Oscar Saxelby-Lee fra St John’s i Worcester i England, diagnosen akutt lymfatisk leukemi (ALL). Dette er en aggressiv form for blodkreft.

Foreldrene, Olivia Saxelby og Jamie Lee hadde i forkant lagt merke til at sønnen fikk uvanlige blåmerker på beina.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Bare måneder igjen å leve

Oscar gikk gjennom en fire uker lang intens cellegift-behandling. Dessverre virket ikke behandlingen som ønsket. I begynnelsen av februar, fikk foreldrene beskjed om at sønnen bare hadde måneder igjen å leve, hvis de ikke fant en stamcelle-donor.

Dermed begynte foreldrene den desperate søken etter noen som kunne, og som var villig til, å donere stamceller.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Etterlyste donorer

Foreldrene opprettet en Facebook-side som de kalte «Hand In Hand for Oscar», der de etterlyste donorer. De oppfordret folk til å registrere seg hos en veldedig organisasjon som jobbet med å rekruttere folk til et stamcelleregister.

Bønnen deres ble hørt. Og 10.000 mennesker møtte opp og stod flere timer i kø i regnet for å teste om de kunne donere stamceller til Oscar.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Fikk en match

Nylig fikk foreldrene den gledelige beskjed om at de hadde funnet en match. 3 av de 10.000 som testet seg, kunne donere stamceller til Oscar.

«Vi helt i ekstase når vi nå kan annonsere at Oscar endelig har fått en stamcelle-match, ikke bare en, men tre, og han vil få transplantasjonen veldig snart», skriver foreldrene på Facebook-siden.

«For en emosjonell berg- og dalbane. Dette har bokstavelig talt vært en reise med kontinuerlig hjertesorg og frykt! Men … WOW!!!», skriver de videre.

Takker alle som meldte seg

«Tusen, tusen takk, takk til alle dere der ute som har registrert dere, støttet oss og spredd ordet om vår nydelige gutt og alle andre som trenger stamceller», står det videre på Facebook-siden.

Vi ønsker Oscar god bedring, og kan samtidig konstatere at troen på det gode i mennesket lever i beste velgående. For en fantastisk dugnad for å hjelpe lille Oscar.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kona til Thomas Numme med pinlig avsløring på Senkveld

Fra 2003 til 2018 jobbet Thomas Numme som programleder for Senkveld. Forrige uke var han gjest i programmet, sammen med kona.  At "Senkveld med Thomas...

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år...

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.