Forsiden Historier fra livet Femåringen trengte en stamcelle-donor for å overleve. 10.000 mennesker møtte opp for...

Femåringen trengte en stamcelle-donor for å overleve. 10.000 mennesker møtte opp for å registrere seg

10.000 mennesker møtte opp og stod timevis i kø i regnet for å sjekke om de kunne donere stamceller til den kreftsyke gutten.

Den 28. desember i fjor, fikk fem år gamle Oscar Saxelby-Lee fra St John’s i Worcester i England, diagnosen akutt lymfatisk leukemi (ALL). Dette er en aggressiv form for blodkreft.

Foreldrene, Olivia Saxelby og Jamie Lee hadde i forkant lagt merke til at sønnen fikk uvanlige blåmerker på beina.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Bare måneder igjen å leve

Oscar gikk gjennom en fire uker lang intens cellegift-behandling. Dessverre virket ikke behandlingen som ønsket. I begynnelsen av februar, fikk foreldrene beskjed om at sønnen bare hadde måneder igjen å leve, hvis de ikke fant en stamcelle-donor.

Dermed begynte foreldrene den desperate søken etter noen som kunne, og som var villig til, å donere stamceller.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Etterlyste donorer

Foreldrene opprettet en Facebook-side som de kalte «Hand In Hand for Oscar», der de etterlyste donorer. De oppfordret folk til å registrere seg hos en veldedig organisasjon som jobbet med å rekruttere folk til et stamcelleregister.

LES OGSÅ
Moren kommer hjem med sin nyfødte baby. Men magefølelsen sier at det ikke er hennes
LES OGSÅ
Kan bli lov med pils i parken

Bønnen deres ble hørt. Og 10.000 mennesker møtte opp og stod flere timer i kø i regnet for å teste om de kunne donere stamceller til Oscar.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Fikk en match

Nylig fikk foreldrene den gledelige beskjed om at de hadde funnet en match. 3 av de 10.000 som testet seg, kunne donere stamceller til Oscar.

«Vi helt i ekstase når vi nå kan annonsere at Oscar endelig har fått en stamcelle-match, ikke bare en, men tre, og han vil få transplantasjonen veldig snart», skriver foreldrene på Facebook-siden.

«For en emosjonell berg- og dalbane. Dette har bokstavelig talt vært en reise med kontinuerlig hjertesorg og frykt! Men … WOW!!!», skriver de videre.

Takker alle som meldte seg

«Tusen, tusen takk, takk til alle dere der ute som har registrert dere, støttet oss og spredd ordet om vår nydelige gutt og alle andre som trenger stamceller», står det videre på Facebook-siden.

Vi ønsker Oscar god bedring, og kan samtidig konstatere at troen på det gode i mennesket lever i beste velgående. For en fantastisk dugnad for å hjelpe lille Oscar.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet