10.000 mennesker møtte opp og stod timevis i kø i regnet for å sjekke om de kunne donere stamceller til den kreftsyke gutten.

Den 28. desember i fjor, fikk fem år gamle Oscar Saxelby-Lee fra St John’s i Worcester i England, diagnosen akutt lymfatisk leukemi (ALL). Dette er en aggressiv form for blodkreft.

Foreldrene, Olivia Saxelby og Jamie Lee hadde i forkant lagt merke til at sønnen fikk uvanlige blåmerker på beina.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Bare måneder igjen å leve

Oscar gikk gjennom en fire uker lang intens cellegift-behandling. Dessverre virket ikke behandlingen som ønsket. I begynnelsen av februar, fikk foreldrene beskjed om at sønnen bare hadde måneder igjen å leve, hvis de ikke fant en stamcelle-donor.

Dermed begynte foreldrene den desperate søken etter noen som kunne, og som var villig til, å donere stamceller.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Etterlyste donorer

Foreldrene opprettet en Facebook-side som de kalte «Hand In Hand for Oscar», der de etterlyste donorer. De oppfordret folk til å registrere seg hos en veldedig organisasjon som jobbet med å rekruttere folk til et stamcelleregister.

Bønnen deres ble hørt. Og 10.000 mennesker møtte opp og stod flere timer i kø i regnet for å teste om de kunne donere stamceller til Oscar.

Foto: Facebook /Hand In Hand for Oscar

Fikk en match

Nylig fikk foreldrene den gledelige beskjed om at de hadde funnet en match. 3 av de 10.000 som testet seg, kunne donere stamceller til Oscar.

LES OGSÅ
Ga bort mat som likevel skulle kastes til vanskeligstilt ungdom - fikk sparken

«Vi helt i ekstase når vi nå kan annonsere at Oscar endelig har fått en stamcelle-match, ikke bare en, men tre, og han vil få transplantasjonen veldig snart», skriver foreldrene på Facebook-siden.

«For en emosjonell berg- og dalbane. Dette har bokstavelig talt vært en reise med kontinuerlig hjertesorg og frykt! Men … WOW!!!», skriver de videre.

Takker alle som meldte seg

«Tusen, tusen takk, takk til alle dere der ute som har registrert dere, støttet oss og spredd ordet om vår nydelige gutt og alle andre som trenger stamceller», står det videre på Facebook-siden.

Vi ønsker Oscar god bedring, og kan samtidig konstatere at troen på det gode i mennesket lever i beste velgående. For en fantastisk dugnad for å hjelpe lille Oscar.