in

Fenrik Aker: −Det er et fravær av disiplin i samfunnet

Geir Aker

Norske tv-seere har blitt kjent med strenge og tørrvittige fenrik Aker (45) gjennom «Kompani Lauritzen».

Fenrik Geir Aker forteller at det er blitt mye oppmerksomhet det siste året.

– Flere som så første sesong av «Kompani Lauritzen» likte programmet og syntes det var artig. Det er gøy å ha deltatt i noe som har samlet flere generasjoner foran TV-skjermen, sier Geir Aker i et intervju med VG.


Foto: Geir Aker / Facebook

Tobarnsfaren tror det er litt tilfeldigheter at det var han som ble plukket ut. Han gikk over i en sivil karriere i 2005, etter 10 år i Forsvaret. Om han hadde fortsatt, ville jobben krevd mer reising og kanskje til og med flytting. Aker omtaler det som et verdivalg der han prioriterte å ha mer tid til familien istedenfor videre karriere i kongens klær.

Selv om han er tilstedeværende i papparollen, er han ikke i tvil om hva som er viktig med papparollen. Og av og til gjør det han litt upopulær:

LES OGSÅ: Linnéa Myhre ble hissig under «Kompani Lauritzen»: Ba fenriken skyte seg

– Jeg vil ikke være en kuul pappa. Jeg må passe meg for ikke å bli kompis. Hvis barna skal bli gagns mennesker, så trenger de å bli parkert og korrigert. Jeg må ta de kjipe avgjørelsene, fordi jeg er forelder. Det kan gjøre vondt, men det må gjøres. Er du kompis med barna, så er det vanskelig å by på begge hattene, sier han og legger til at det å være tydelig ser ut til å være mangelvare i oppdragelsen i dag.

Foto: Geir Aker / Facebook

Aker etterlyser også disiplin i samfunnet

– Vi trenger mer disiplin, og vi må begynne i skolen. Det å stille krav i det godes hensikt er blitt skummelt og fremmed. Vi forbinder «ordet» disiplin med noe negativt. Vi lever i et samfunn hvor alle skal med, alle skal få si sitt. Det vet vi innerst inne at ikke går. Men hvem skal lede? Noen må gå foran og vise vei, sier fenriken.

Nedenfor kan du se en morsom snutt av hva deltakerne i årets «Kompani Lauritzen» synes om Fenriken. Trykk gjerne på deleknappen om du er enig med Fenriken!

Kompani Lauritzen: Fenriken

RETT!"Kompani Lauritzen" er tilbake lørdag 13. mars kl. 20.00🎖️

Posted by TV 2 on Monday, March 8, 2021

LES OGSÅ: Tøff start på millitærlivet for Vegard Harm – ville hjem til Stokke etter få timer i leiren

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Overlege ved Rikshospitalet uttaler seg om AstraZeneca-vaksinen

AstraZeneca

FHI: Full stans av AstraZeneca-vaksinen kan gjøre at alle blir fullvaksinerte fortere