Hjem Kjendisnytt «Fenrik» Geir Aker angrer på at han var så streng mot datteren

«Fenrik» Geir Aker angrer på at han var så streng mot datteren

Geir Aker (45), kjent som den strenge og tørrvittige “fenriken” i det populære tv-programmet Kompani Lauritzen, er kjent for kustus og rutiner. Men av og til synes han selv også at han blir for streng.

Tobarnsfaren har tidligere uttalt at han tror det er litt tilfeldigheter at det var han som ble plukket ut til å delta i serien. Han gikk over i en sivil karriere i 2005, etter 10 år i Forsvaret.

Om han hadde fortsatt militærkarrieren, ville jobben krevd mer reising og kanskje til og med flytting. Aker omtaler det som et verdivalg der han prioriterte å ha mer tid til familien istedenfor videre karriere i kongens klær.

Når Geir Aker møter Dorthe Skappel for en prat i det populære TV 2-programmet God Kveld Norge, forteller 45-åringen ifølge TV 2 at det kan være vanskelig å sette grenser som forelder.

Angrer på en ting

– Jeg tror som tenåringsforeldre, og foreldre i det hele tatt, så må man velge noen kamper og hvilke kamper man skal ta, forteller han.

En av tingene han angrer på er at han var veldig streng mot datteren:

– Den strengeste og kanskje tristeste regelen jeg har hatt var at datteren min var den siste i sin klasse som fikk mobiltelefon. Alle andre hadde fått og hun fikk ikke, så da sluttet de å leke sammen fordi man ringte ikke på. Man spurte på telefon, «skal vi leke?», forteller han.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Han innrømmer det var en streng og kjip regen, og det å finne ut at han hadde gjort livet litt verre for henne, det opplevdes bare som vondt.

Han har tidligere uttalt seg om at han er en mann som er tilstedeværende i papparollen, og heller ikke er i tvil om hva som er viktig med papparollen. Og av og til gjør det han litt upopulær:

– Jeg vil ikke være en kuul pappa. Jeg må passe meg for ikke å bli kompis. Hvis barna skal bli gagns mennesker, så trenger de å bli parkert og korrigert. Jeg må ta de kjipe avgjørelsene, fordi jeg er forelder. Det kan gjøre vondt, men det må gjøres. Er du kompis med barna, så er det vanskelig å by på begge hattene, sier han og legger til at det å være tydelig ser ut til å være mangelvare i oppdragelsen i dag, har Geir Aker tidligere uttalt i et VG-intervju.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com