torsdag, mai 28, 2020

FHI advarer: – Hovedbølgen av epidemien ligger foran oss

Mest lest nå

Folkehelseinstituttet (FHI) advarer nå befolkningen mot å tro at vi har mislykkes når epidemien etter hvert når en topp og mange blir syke og noen alvorlig syke.

«Vi regner med at Norge vil gjennomgå en covid-19-epidemi med sannsynlig oppstart for alvor i løpet av året», skriver FHI i en ny rapport. Nå ber de også regjeringen om å styrke risikokommunikasjonen om epidemien.

«Helsekonsekvensene og belastningene på helsetjenesten blir store, står det videre. Det skriver VG.


Advarer mot for strenge tiltak

I rapporten skriver FHI også at de er bekymret for den betydelige signaleffekten og fryktskapende effekten av tiltakene regjeringen bruker for å slå ned koronaviruset. De ønsker at regjeringen løser opp på restriksjonene.

Mens Norge har hatt som strategi å slå ned epidemien så langt som mulig, har mange andre land, inkludert Sverige, kun hatt som mål å bremse den.

FHI uttrykker nå bekymring for at flere kommuner og bedrifter innfører egne restriksjoner, og at mange enkeltpersoner, kan ha pålagt seg selv restriksjoner som går lenger enn myndighetenes tiltak, både av frykt for smitte og av pliktfølelse.

Nå mener FHI at regjeringens nullvisjon gjør at enhver smittefarlig situasjon og ethvert nytt smittetilfelle oppleves som en svikt i innsatsen.

Kan få konsekvenser

FHI er bekymret for at foreldre holder barna hjemme selv om barnehagene åpner, at bedrifter nekter å åpne av frykt for de ansattes sikkerhet, eller at kommuner innfører lokale restriksjoner for å erstatte de statlige restriksjonene når disse tas vekk.

– Vi vet jo at dette er et virus som vil fortsette å spre seg globalt, og det vil fortsette å komme tilbake i bølger. Vi er nødt til å forholde oss til at vi stadig vil bli utsatt for dette viruset, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør i FHI.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter