fredag, januar 22, 2021

FHI: Engelsk virusvariant påvist i Norge

Mest lest nå

Folkehelseinstituttet melder søndag at de har påvist den engelske virusvarianten hos to personer som kom til Norge fra Storbritannia i desember.

Kort før jul opplyste Storbritannias statsminister Boris Johnson at var oppdaget en ny variant av koronaviruset, som sprer seg som ild i tørt gress. Denne virusvarianten er nå oppdaget i Norge også, melder Folkehelseinstituttet i en pressemelding søndag.

– Smittesporingsteamene i kommunene vil nå følge opp i henhold til gjeldende rutiner for personer som får påvist den engelske virusvarianten, med ekstra testing og tettere oppfølging av nærkontakter for å redusere risiko for eventuell videre spredning sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.


Les også: Derfor dør det færre i den andre korona-bølgen, til tross for at smittetallene er høyere

Vaksinen mot koronaviruset har ankommet Norge.

Den engelske virusvarianten ser ut til å være mer smittsom enn det vanlige koronaviruset, men den ser ikke ut til å gi noe større risiko for alvorlig sykdom utfra det vi vet per nå. 

FHI forteller videre at det foreløpig bare er i deler av England man antar at denne virusvarianten kan ha bidratt til rask vekst i epidemien.

Les også: Denne arvelige faktoren gjør at du kan ha redusert risiko for korona-smitte

– Det foregår fortsatt undersøkelser for å kunne si noe sikrere om dette. I Danmark har viruset vært til stede i flere uker uten at det har endret smittesituasjonen, opplyses det i meldingen.

Vold mener likevel at det er grunn til å være føre var.

Les også: Tannlege advarer mot korona-effekt

– De vanlige tiltakene mot epidemien, som å holde seg hjemme når man er syk, testing, smittesporing og karantene, holde avstand og færre deltakere på sammenkomster vil være viktige smittebegrensende tiltak også mot denne varianten, sier hun.

Det er så langt ingen holdepunkter for å tro at effekten av vaksinen er annerledes for denne varianten av Covid-19-viruset.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter