lørdag, juni 12, 2021

FHI og Line Vold med gladmelding: – Norge er snart kvitt pandemien

Mest lest nå

Mars 2020. En måned vi nok i all fremtid vil huske tilbake til som måneden hvor koronaviruset inntok landet vårt. Siden har vi ventet på beskjeden; når blir vi kvitt pandemien? Svaret er, ifølge FHI, like om hjørnet.

Helt siden koronaviruset kom til Norge har vi levd med nedstengninger, begrensninger, restriksjoner, frykt og et evinnelig håp om at det snart må være over.


Smittetallene går nedover, antall vaksinerte øker, og nå kommer FHI med enda en gladmelding. De regner nemlig med at pandemien vil være over i Norge i løpet av de neste månedene.

– I løpet av sommeren regner vi med at epidemien mer eller mindre forsvinner fra landet, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til NRK.

Selv om pandemien vil være over vil ikke det si at viruset vil forsvinne helt. Det vil fremdeles oppstå mindre smitteutbrudd, men sannsynligvis ikke nasjonale bølger av smitte.

– Vi ser for oss at det fortsatt vil skje utbrudd i enkelte kommuner, men at det er stadig mindre risiko for noen ny regional eller nasjonal bølge, sier Vold.

Nakstad: Har noen bekymringer

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er også blant dem som omfavner gladnyheten. Samtidig har har noen bekymringer for hvordan nye virusvarianter vil arte seg i Europa.

– Et viktig spørsmål er også hvor lenge en slik gunstig situasjon vil holde seg i et Europa. Der kan nye virusvarianter begynne å spre seg i uvaksinerte deler av befolkningen, og etter hvert kanskje også blant vaksinerte, sier han til NRK.

Fremover får flere tilbud om gratis vaksine for å beskytte seg mot koronasykdom. Sjekk fremdrift for vaksinering på din kommune sine nettsider, eller søk opp din kommune her: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/#gjennomfoering

Posted by Folkehelseinstituttet on Thursday, May 20, 2021
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter