Risikoen for innleggelse på sykehus med omikronsmitte er beregnet til 0,2 prosent, ifølge FHI.
Ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) er risikoen for å bli innlagt på sykehus med omkronsmitte så lav som 0,2 prosent, skriver TV 2.
FHI har sett på antall registrerte koronasmittede og antall sykehusinnlagte fra uke 49 til 52, fordelt etter virusvariant.
I disse ukene var det over 65.000 bekreftede smittetilfeller, rundt 30 prosent var omikrontilfeller. Dette skriver Romerikes Blad, som viser til TV 2. I de samme ukene var det 529 innleggelser – da var 41 av de innlagte smittet med omikronvarianten.
– Ut fra beregningene anslår vi at risikoen for innleggelse med deltasmitte er omtrent én prosent. Risikoen med omikron er cirka 0.2 prosent, så den er vesentlig mindre, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til TV-kanalen.
FHI forventer at vi kan komme opp i 50.000 smittede på ett døgn, men trolig ikke mer. Det betyr likevel at 300.000 nordmenn kan være samtidig smittet på én uke, om man regner seks dager i isolasjon.
Og vi kan tåle at opptil fem prosent av befolkningen er smittet samtidig, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på torsdagens pressekonferanse.
Formuleringer som å «slå ned» eller «stoppe» smitten, var fraværende på pressekonferansen. Det er tydelig at regjeringen har skiftet strategi. For første gang letter vi på tiltakene når smitten stiger – som aldri før.
Mens smitten skyter i været og VG kan melde om 7604 nye smittede lørdag, var det til samme tid 231 personer lagt inn på sykehus, mens 76 får intensivbehandling viser VGs oversikt.
Dette er 3420 tilfeller flere enn søndag forrige uke, da det var 4184 koronasmittede.
Trenden i registrert smitte er ifølge VGs beregning stigende. 240 kommuner har stigende trend. 512.293 smittede er registrert siden pandemiens start.
Allerede i fjorårets siste uke utgjorde omikron-varianten av koronaviruset 65,4 prosent av alle smittetilfellene som ble screenet eller sekvensert.
Mye tyder på at onikronvarianten er mer smittsom, men gir mindre alvorlig sykdom.