søndag, oktober 24, 2021

FHI sammenligner korona med influensa, men avviser at pandemien er over

Mest lest nå

Koronaviruset kan nå bli sett på som en av flere luftveissykdommer med sesongvariasjon, sier Folkehelseinstituttet (FHI) til VG. Men de avviser samtidig at det betyr at pandemien er over.

– Vi er nå i en ny fase der vi må se på coronaviruset som en av flere luftveissykdommer med sesongvariasjon, sier assisterende direktør Geir Bukholm i FHI til VG.

Han forklarer dette med at de aller fleste i risikogrupopen nå er beskyttet av vaksine, og at sykehustallene nå holder seg lave selv om det er mye smitte.


Vaksinerte som smittes og eventuelt får symptomer, får stort sett kun lette forkjølelseslignende symptomer.

Men Bukholm avviser at pandemien er over:

– Pandemien er ikke over så lenge den finnes ute i verden og i land der vaksinedekningen fortsatt er lav. Så lenge sykdommen sprer seg utenfor de rike lands territorier er det fortsatt pandemi, sier han.

Ifølge tall fra Helsedirektoratet var det per 20. september 122 pasienter innlagt ved norske sykehus som følge av koronavirus. 33 av disse er innlagt ved intensivavdelingene og av intensivpasientene er det 20 som får respiratorbehandling.

Asker og Bærums Budstikke skriver at seks av åtte innlagte er uvaksinerte.

841 døde i Norge

VGs koronastatistikk viser at det er totalt 841 døde i Norge som følge av koronaviruset.

I USA som er et av de hardest rammede landene er bildet derimot et helt annet. Her er registrerte døde av koronaviruset ifølge NTB og Nettavisen i ferd med å passere antall døde i landet av spanskesyken for 100 år siden.

Søndag kveld sto dødstallet fra covid-19 på 673.763 tilfeller, ifølge Johns Hopkins University. Nettavisen skriver at rundt 675.000 mennesker døde under spanskesyken i 1918, som var den dødeligste epidemien i amerikansk historie.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter