lørdag, juni 12, 2021

FHI-topp: – Pandemien så å si over

Mest lest nå

– Det var den pandemien, skriver FHI-overlege Preben Aavitsland på Twitter søndag formiddag

I vedlegget er også FHIs oversikt over sykehusinnleggelser med covid-19 som hovedårsak i Norge.


– Det var jo en liten spissformulering om at nå går det veldig bra. Vi er inne i sluttspurten med pandemien i Norge, sier Aavitsland til VG.

Han presiserer at folk ikke kan senke skuldrene helt, og at man fortsatt må følge reglene som gjelder i den kommunen man bor.

Aavitsland venter at det fortsatt vil oppstå lokale utbrudd, men sier til avisa at dette ikke er en stor trussel ettersom vi vet hvordan utbruddene skal stoppes.

– En brannsjef ville ha sagt: Skogbrannen er slukket og faren for folk og bygninger er over, men det gjenstår litt etterslukking her og der og vi holder vakt gjennom natta, sier han til VG.

I en e-post til avisa sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad at pandemien «ikke er helt over enda».

– Vi ser en fortsatt gledelig nedgang i innleggelsestallene, men pandemien er dessverre ikke helt over enda selv om vi i Norge kan nyte godt av stadig lavere smittetall ettersom flere blir vaksinert, sier Nakstad.

I skrivende stund er det 60 innlagte koronapasienter ved norske sykehus, viser VGs koronastatistikk. 24 av de innlagte er på intensivavdelingen, og 11 får respiratorbehandling. Siden pandemien startet er det registrert 785 døde av koronavirus i Norge.

Det er kun 14 kommuner som har stigende smittetrend. Bland disse kommunene er Oslo, Sandnes og Tromsø.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter