Hjem Dyr Fikk 30.000 i bot for å gjøre dette mot en kongeørn

Fikk 30.000 i bot for å gjøre dette mot en kongeørn

To menn har nylig fått bøter på henholdsvis 30.000 og 15.000 kroner for å ha forstyrret en kongeørn med drone. Politiet opplyser i en pressemelding at personene har brutt både naturmangfoldloven og dyrevelferdsloven.

Saken ble anmeldt av Statens naturoppsyn etter at mennene fløy en drone nær et bebodd kongeørnreir. De jaget ørnen opp fra reiret og fulgte etter den med dronen. En video av hendelsen ble senere lagt ut på YouTube.

Brudd på Dyrevelferdsloven

Politiet har understreket at dyrevelferdsloven krever at alle dyr behandles med respekt og ikke utsettes for unødvendige påkjenninger eller belastninger.

– Det er straffbart å unødig jage eller forstyrre vilt, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia.

Politiadvokat Tone Strømsnes Olsen i Økokrim oppfordrer folk til å holde avstand til ville dyr.

– Det kan være fristende å komme nærmere for å oppleve dem, men vi må la dem være i fred. Ta med kikkert og observer på avstand, sier hun.

Ta alltid hensyn til naturen og dens skapninger. Unngå å bruke droner eller annen teknologi som kan forstyrre dyrelivet. La oss alle bidra til å bevare vårt dyreliv ved å observere fra avstand og med respekt.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com