søndag, mai 16, 2021

Fikk beskjed om at han ville få problemer med å gå ordentlig igjen – fire år etter syklet han inn til OL-medalje

Mest lest nå

Dag Otto Lauritzen har bakgrunn som fallskjermjeger. Under en øvelse i 1980 gikk det fullstendig galt da han skulle hoppe ut av et fly over Finnmark.

Den unge fallskjermjegeren landet forkjært og hoppet endte i et månedslangt opphold på sykehuset. Beina var i gips, og Lauritzen fikk beskjed om at han ville få problemer med å gå ordentlig igjen. 


– Ulykken endret livet mitt på den måten at jeg bestemte meg for å motbevise det alle sa. Jeg sa til meg selv at «dette skal jeg klare, det her skal ikke stoppe meg». Jeg erfarte at når det ser mørkt ut, så må man bare krumme nakken og gå på videre, sier Dag Otto Lauritzen i et lengre intervju med VG.

Kun 23 år gammel måtte han legge yrket som fallskjermjeger på hylla. I 1984, fire år etter den dramatiske ulykken, syklet han inn til OL-medalje i Los Angeles.

– Jeg ble jo alvorlig skadet, og så hører man at det ikke burde gå for lang tid før man «hopper opp på hesten igjen», men det var umulig for meg å hoppe i fallskjerm de første årene. Så begynte jeg å sykle, og da jeg ble proff fikk jeg ikke lov har den populære programlederen tidligere fortalt til TV2.

Nytter ikke å synes synd på seg selv

Til VG sier Lauritzen at det ikke nytter å sette seg ned og synes synd på seg selv. 

– Bare et halvt år før ulykken hadde jeg begynt å sykle, og jeg hadde en innstilling og en vilje i meg til å bevise at jeg skulle klare å komme meg etter ulykken, sier han.

I serien  «På tur med Dag Otto» i 2014 hoppet han faktisk i fallskjerm igjen – det var første gangen siden ulykken og 34 år etter det forrige hoppet.

– Jeg var usikker i forkant, eller i hvert fall utenfor komfortsonen. Det ligger i minnet fremdeles, når man har en ulykke bak seg, uttalte han til TV2 den gangen.

Men etter hoppet var han ikke i tvil:

– Jeg synes det var herlig. En god følelse, som ga mersmak, sa han.

LES OGSÅ: Dag Otto: -Folk må komme seg ut av sofaen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter