in

Fikk beskjed om at hun hadde to år igjen å leve i 2019 – nå kom gladmeldingen fra TV-profilen

Foto: Facebook

Eli Strand (52), som tidligere var programleder i «God morgen Norge» og nå jobber i Dagsnytt 18, fikk beskjed om at hun hadde to år igjen å leve i 2019.

Tirsdag delte tv-profilen gladnyheten på Facebook-profilen sin: Har nettopp vært på kontroll som viser jeg ikke har aktiv kreft. Det er gode nyheter som jeg prøver å ta inn. Det er fem måneder til neste kontroll, så nå skal jeg leve og jobbe som normalt fremover», skriver hun i oppdateringen.

NO GÅR DET BRA😊Har nettopp vore på kontroll som viser at eg ikkje har aktiv kreft. Det er gode nyheiter som eg prøver å…

Posted by Eli Strand on Tuesday, March 14, 2023

Hun takker også alle som heier på henne, og støtter henne. «Det gir meg håp i kampen mot den helsikes kreften», avslutter hun innlegget med.


Saken ble først omtalt av Dagbladet.

– Det er en historie om håp. Om å ikke gi opp. Legene sa at kreften var uhelbredelig, at all behandling de gir meg nå er livsforlengende. Men tida tikker jo og går, sier hun til avisa.

Hun kan fortelle at resultatet fra den siste screeningen er klokkeklar: Kreften er ikke lenger aktiv.

– Prognosene er endelig gode. Hver gang jeg har dratt til sykehuset de siste åra, har jeg vært forberedt på det verste. I går satt jeg der også og grein, men legen sa bare: Resultatet fra den siste screeningen er klokkeklar: Kreften er ikke lenger aktiv. Det er fremdeles vanskelig å ta innover seg, sier hun.

Beskjeden ga henne gledestårer.

Eli Strand ble diagnostisert med livmorhalskreft første gang i 2017. Den ble oppdaget tidlig, og trakk seg tilbake. Men i 2019 hadde hun igjen akriv kreft. Hun hadde en ti centimeter stor svulst i livmoren.

Nå skal Eli straks feire 53-årsdagen sin – en dag legene for fire år siden ikke trodde hun kom til å oppleve.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Karen Marie Ellefsen

Karen-Marie Ellefsen om oppveksten: – Det var aldri noen som satte begrensninger for meg fordi jeg er jente

Tirill Eckhoff: – Nå starter jo det nye livet