in ,

Fikk femlinger: Fire eneggede firlingjenter og en tvillinggutt

Foto: Privat

En er som ingen og to er som ti, er det noen som sier om det å ønske barn nummer to til verden.

En familie i Mississippi fikk plutselig FEM nye medlemmer, melder People.

Haylee og Shawn Ladner kunne nylig ønske fire jenter og en gutt velkommen til verden. De fire jentene er identiske firlinger – mens gutten er tvillingbroren.


Alle fem babyene – Adalyn Elizabeth, Everleigh Rose, Malley Kate, Magnolia Mae og Jake Easton – ble født via keisersnitt da mamma Haylee hadde båret dem i 28 uker og en dag.

Graviditeten er ganske sjelden, da det har blitt rapportert om svært få identiske firlinger. Det å få fem barn i slengen er heller ikke spesielt vanlig. Mange som står midt i den tøffeste stria med småbarn vil muligens være fristet til å tenke «heldigvis». Men mamma Haylee sier at de nyfødte er den største velsignelsen i livet.

I moderne sammenheng er det å ha fem barn temmelig uvanlig. Dette ekteparet hadde to fra før, og har dermed blitt sjubarns-foreldre.

Etter de to barna de allerede har, ønsket foreldrene ett til. Men de slet med å bli gravide, og opplevde også spontanabort. Dermed ble femlingene unnfanget ved prøverørsbefruktning. Tvillinger er litt mer vanlig med prøverørsbefruktning.

The Ladner family grew from two to seven Feb. 16 when Haylee and Shawn welcomed the birth of quintuplets at Wiser…

Posted by University of Mississippi Medical Center on Friday, February 24, 2023

Dersom du sitter hjemme med vonde føtter høyt på en pute i sofaen og to puter i ryggen og prøver å overleve en graviditet – som absolutt kan være tøff nok – da lurer du kanskje på hva i alle dager Haylee har gjort som bar rundt på fem stykker. Paret har dokumenterte hele reisen på YouTube-kanalen «Five Little Ladners». Om du blir imponert er du ikke alene: Legen er også stum av beundring.

– Haylee demonstrerte styrke og besluttsomhet gjennom hele sykehusoppholdet, til tross for de enorme utfordringene det er å bære femlinger, sa dr. Morris på en pressekonferanse der de fortalte mer om den spesielle graviditeten.

Foreldrene og sykehuset melder ellers at femlingene har det bra. Men de er alle sammen innlagt på sykehusets nyfødtintensiv.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kronprinsparet

Kronprins Haakon sier hva han mener om intervjuet til Märtha Louise

Hvilke folk stikker av fra slikt? Tommy fant rådyret meid ned midt i veibanen – ingen reagerte