Hjem Historier fra livet Fikk ikke jobb på grunn av Downs syndrom – startet eget firma

Fikk ikke jobb på grunn av Downs syndrom – startet eget firma

29 år gamle Colette Divitto er født med Downs syndrom, men har på ingen måte latt det styre livet sitt.

Hun begynte tidlig å søke etter jobb, men oppdaget hurtig at det ikke var fullt så enkelt. Ikke minst på grunn av andre mennesker var fordomsfulle i forhold til diagnosen og evnene hennes. Gang på gang fikk hun beskjed om at selv om hun hadde de egenskapene som trengtes, passet ikke stillingen til henne.

Colette har alltid trivdes godt i kjøkkenet, og hjemme hos familien sin bakte hun stadig kaker. Og de var gode. Skikkelig gode. 

– Vi sa hele tiden til henne: Dette er en veldig god kaker. Du kan selge disse!, forteller moren hennes, Rosemary Alfredo til CBS.

Og da hun til sist gikk lei av alle avslagene bestemte hun seg for å gjøre hobbyen til levebrød, og startet like gjerne sitt eget firma; Collettey’s Cookies.

Det begynte i det små, med en liten hylle i en lokal butikk i Boston. Den eneste butikken som tok sjansen på å forhandle kakene hennes. Men etter en reportasje om den unge entreprenøren ble sendt hos CBS tok salget helt av. Etterspørselen økte dramatisk!

Foto: privat

Plutselig skulle hun produsere 50 000 kaker for å dekke alle bestillingene, noe som igjen medførte at hun nå har sett seg nødt til å ansette flere medarbeidere!

Målet hennes er å kunne gi andre i samme situasjon en mulighet, slik at flere som holdes ute fra arbeidsmarkedet også kan få en sjansen.

– Jeg tror at all motgangen fikk henne til å tenke at; «jeg skal nok vise dem», forteller Colettes mor til CBS i reportasjen, som videre beskriver hvor stolt hun er av datteren som nå er en inspirasjon for andre mennesker med forskjellige funksjonsnedsettinger. 

– Jeg er utrolig stolt. Hvis det er én ting eller gave du kan gi et barn, er det å gi dem troen på seg selv. Når dører har stengt seg for henne, har hun funnet en vei rundt dem, eller hun har funnet en annen dør å åpne som kan være en enda bedre vei for henne.

Nylig publiserte Collete et innlegg på Instagram hvor hun skriver: 

«Dette bildet ble tatt da jeg fikk æren av å bli intervjuet av WCVB News. Jeg er veldig takknemlig for at jeg kan dele historien min på så store plattformer! Jeg lot aldri Downs syndrom hindre meg i å gjøre drømmene mine til virkelighet.»

Hvilken inspirasjon det er! Colette viser at uansett hvilke forutsetninger man har, så har alle den samme muligheten til å lykkes – bare man vil! Og så er det et tankekors om at man aldri skal dømme noen for tidlig, for man kan aldri vite hvilke overraskelser de har i ermet!

LES OGSÅ: Moren delte et bilde av datteren med Downs syndrom. Nå er sekstenåringen en ettertraktet modell

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com