torsdag, august 13, 2020

Fikk ikke jobb på grunn av Downs syndrom – startet eget firma

Mest lest nå

Bussjåfør reddet 3 åring

Bussjåfører må håndtere alle typer mennesker og alle slags situasjoner. De fleste dagene går rolig for seg, men fra tid til...

Den 26 år gamle Colette Divitto er født med Downs syndrom, men har på ingen måte latt det styre livet hennes.

Hun begynte tidlig å søke etter jobb, men oppdaget hurtig at det ikke var fullt så enkelt. Ikke minst på grunn av andre mennesker var fordomsfulle i forhold til diagnosen og evnene hennes. Gang på gang fikk hun beskjed om at selv om hun hadde de egenskapene som trengtes, passet ikke stillingen til henne.


Colette har alltid trivdes godt i kjøkkenet, og da hun til sist gikk lei av alle avslagene bestemte hun seg for å gjøre hobbyen til levebrød, og startet like gjerne sitt eget firma; Collettey’s Cookies.

Det begynte i det små, med en liten hylle i en lokal butikk i Boston. Den eneste butikken som tok sjansen på å forhandle kakene hennes. Men etter en reportasje om den unge entreprenøren ble sendt hos CBS tok salget helt av. Etterspørselen økte dramatisk!

Plutselig skulle hun produsere 50 000 kaker for å dekke alle bestillingene, noe som igjen medførte at hun nå har sett seg nødt til å ansette flere medarbeidere!

Målet hennes er å kunne gi andre i samme situasjon en mulighet, slik at flere som holdes ute fra arbeidsmarkedet også kan få en sjansen.

– Jeg tror at all motgangen fikk henne til å tenke at; «jeg skal nok vise dem», forteller Colettes mor til CBS i reportasjen.

Hvilken inspirasjon det er! Colette viser at uansett hvilke forutsetninger man har, så har alle den samme muligheten til å lykkes – bare man vil! Og så er det et tankekors om at man aldri skal dømme noen for tidlig, for man kan aldri vite hvilke overraskelser de har i ermet!

130,379FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter