Dyr Fikk nærkontakt med ulv. Filmet hendelsen

Fikk nærkontakt med ulv. Filmet hendelsen

-

- Reklame -

Det er svært sjeldent at mennesker kommer så nær ulven. Men plutselig løp det en ulv rett ut i veien foran bilen til Ragnar Elvehøy.

Ragnar Elvehøy (24) var ute og kjørte ved Sørstraumen i Kvænangen klokken fem tidlig mandag morgen.

«Før jeg kjørte på brua, kom en ulv opp fra grøfta og opp på veien rett foran bilen. Ulven løp over brua mens jeg kjørte bak. Da den oppdaget at jeg kjørte bak, skiftet den retning og løp rett over veien. Det var det siste jeg så til ulven», sier Ragnar til NRK.

«Først tenkte jeg at det kanskje var en hund som hadde stukket av. Men den var stor og at det gikk veldig fort. Det var litt av en opplevelse. Ikke mange i Norge har sett en ulv så nært», sier han videre.

Foto: Ragnar Elvehøy

Reineiere blir redde

Ragnar rakk å filme ulven så vidt før den løp ut av veien og ned i veikanten. Ragnar har sendt opptaket til et rapporteringsnettsted for villdyr i Norge.

«Jeg har også fått henvendelser fra reindriftutøvere. De ville høre hvor ulven tok veien. Det er jo forståelig ettersom folk mister dyrene sine til rovdyr», sier han til NRK.

Foto: Ragnar Elvehøy

En enslig ulv på vandring

Thomas Johansen, seniorrådgiver i Statens Naturoppsyn har sett videoen og er ikke i tvil om at det er en ulv. Han forteller at det ikke er vanlig med ulv i Kvænangen.

«Det er ikke mye vi kan gjøre med denne ulven. Å følge den på barmark er vanskelig. Vi har varslet fylkesmannen og Miljødirektoratet. Reineierne har også fått beskjed. Nå skal vi følge med om det finnes kadavere. Det kan også hende at den trekker seg ut av området, sier han», og legger til at det mest sannsynlig er snakk om en enslig ulv på vandring.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Vil forby all bruk av engangsplast i Norge

Miljødirektoratet foreslår nå å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av all engangsplast. Det betyr at det vil bli et...

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har...

Ari Behn møtte Durek Verrett: – Liker han veldig godt

Det har vært stille rundt Märtha Louises (48) eksmann Ari Behn (47) de siste årene. Ari har vært opptatt...

Hunden gråter når han skilles fra kuen – se det rørende øyeblikket når de treffes igjen

Det finnes mange eksempler på dyr som danner helt spesielle vennskap med andre dyrearter enn dem selv. Historien om hunden...

Da Michelle Obama delte dette bildet fra gymmen, eksploderte det

Tidligere førstedame Michelle Obama (55) brenner for helse og sunnhet. Selv trener hun ofte, gjerne på treningsstudio. For to...

Hundens elskede bestemor døde. Hundens reaksjon er sett over ni millioner ganger

Huskyen Wiley hadde et helt spesielt forhold til sine eieres bestemor. De hadde et veldig sterkt forhold, og ingen...