Forsiden Dyr Fikk nærkontakt med ulv. Filmet hendelsen

Fikk nærkontakt med ulv. Filmet hendelsen

Det er svært sjeldent at mennesker kommer så nær ulven. Men plutselig løp det en ulv rett ut i veien foran bilen til Ragnar Elvehøy.

Ragnar Elvehøy (24) var ute og kjørte ved Sørstraumen i Kvænangen klokken fem tidlig mandag morgen.

«Før jeg kjørte på brua, kom en ulv opp fra grøfta og opp på veien rett foran bilen. Ulven løp over brua mens jeg kjørte bak. Da den oppdaget at jeg kjørte bak, skiftet den retning og løp rett over veien. Det var det siste jeg så til ulven», sier Ragnar til NRK.

«Først tenkte jeg at det kanskje var en hund som hadde stukket av. Men den var stor og at det gikk veldig fort. Det var litt av en opplevelse. Ikke mange i Norge har sett en ulv så nært», sier han videre.

Foto: Ragnar Elvehøy

Reineiere blir redde

Ragnar rakk å filme ulven så vidt før den løp ut av veien og ned i veikanten. Ragnar har sendt opptaket til et rapporteringsnettsted for villdyr i Norge.

LES OGSÅ
Hunden skulle hilse på familiens nyfødte baby - nå tar øyeblikket av i sosiale medier
LES OGSÅ
Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

«Jeg har også fått henvendelser fra reindriftutøvere. De ville høre hvor ulven tok veien. Det er jo forståelig ettersom folk mister dyrene sine til rovdyr», sier han til NRK.

Foto: Ragnar Elvehøy

En enslig ulv på vandring

Thomas Johansen, seniorrådgiver i Statens Naturoppsyn har sett videoen og er ikke i tvil om at det er en ulv. Han forteller at det ikke er vanlig med ulv i Kvænangen.

«Det er ikke mye vi kan gjøre med denne ulven. Å følge den på barmark er vanskelig. Vi har varslet fylkesmannen og Miljødirektoratet. Reineierne har også fått beskjed. Nå skal vi følge med om det finnes kadavere. Det kan også hende at den trekker seg ut av området, sier han», og legger til at det mest sannsynlig er snakk om en enslig ulv på vandring.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet