in ,

Filmstjernen dukket opp med grått hår: – Viktig å være stolt av den du er

Andie MacDowell

Du husker henne kanskje fra filmer som «Fire bryllup og en gravferd» og «Sex, løgner og videotapes». Andie MacDowell (63) har lenge vært kjent for sitt knallsorte krøllete hår, men for en tid tilbake dukket hun opp med sølvgrått hår i Cannes, og er fornøyd med det.

Andie MacDowell avslørte nylig at hun sluttet å farge håret under koronapandemien.

Nylig gjestet hun Drew Barrymore i talkshowet, The Drew Barrymore Show, hvor de snakket om nettopp det å beholde sin naturlige hårfarge etter alder.

Under talkshowet forklarte skuespilleren hva som gjorde at hun sluttet å farge håret.

– Det som skjedde var at jeg ikke farget håret mitt på en liten stund, og man kunne begynne å se grå ettervekst i hodebunnen. Døtrene mine sa til meg at jeg så ut som en «badass», og det appellerte faktisk til meg.

Vær stolt av den du er

Til magasinet ET forteller den populære skuespilleren at det viktigste for henne er å ikke skamme seg over alderen sin, og være stolt av hvordan man ser ut.

– Jeg har aldri skammet meg over min alder. Jeg synes det er viktig å være stolt av den du er, sier 63-åringen.

– Jeg ser ikke på det som at jeg lar meg selv forfalle, sier hun videre.

For er ikke det bare vakkert?

Og faktisk, det at man blir grå i håret kan for mange være et sunnhetstegn.

– Noe forskning knytter grått hår opp mot god helse. Det at du får grått hår har med at kroppen kvitter seg med avfallstoffer av et slag, som gjør at de med grått hår er mer motstandsdyktig for flere typer sykdommer, sier Sølvi Bjørnevoll, daglig leder ved Norsk Frisørskole til Vi.no.

Noen forskere ved Museo Nacional de Ciencias Naturales i Spania, har studert villsvin over en lang periode. Akkurat som med menneskehår gråner også villsvinpelsen. Forskerne fant ut at gråningen er et resultat av fravær av fargestoffet melanin i hår og hud. Fravær av dette fargestoffet kunne knyttes til god helse hos villsvinene.

Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Physiological and Biochemical Zoology.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hattie May Wiatt

Den lille jenta skrev en siste beskjed før hun døde. Hvem hadde trodd at den skulle få så store ringvirkninger?

Døende mann vil ta farvel med kona – da snur ambulansen og oppfyller hans siste ønske