Hjem Nyheter Den populære planten mange av oss har i hagen er svært giftig – Pass på barna

Den populære planten mange av oss har i hagen er svært giftig – Pass på barna

Del
X

En plante som mange av oss har i hagen er giftig. 

Vi snakker om gullregn. Den populære planten som mange kanskje ikke er klar over er giftig. 

Ifølge Giftinformasjonen er hele planten svært giftig og kan forårsake død ved høyt inntak.

– Det er ingen tvil om at gullregn er svært giftig og at barn må holdes unna den, har Stig Hvoslef, fagkoordinatoren for klima og miljø i Viken fylkeskommune, uttalt til Oavis

For en tid tilbake spiste noen barn på SFO av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter.

Barna ble så dårlige at de ble sendt til sykehuset. De to guttene og to jentene spiste av planten i et skogholt på området til Evje skole i Bærum. Det skriver Budstikka.

Den ene jenta fortalte personalet at hun var svimmel, kvalm og hadde vondt i magen. Ikke lenge etterpå begynte hun å kaste opp. De ansatte fant ut at jenta hadde spist av den giftige planten. Barna trodde det var sukkererter de hadde funnet.

Planten Gullregn kan være dødelig i store mengder.

Gikk bra med barna

gullregn

Gullregn er vakker, men kan være giftig. Foto: Pixabay

«Jeg ble kjemperedd. Det gikk så fort», sier rektor Grete Holm til Budstikka.

«Jeg er utrolig glad for at går bra med barna. Men dette har vært en forferdelig opplevelse for de berørte og skolen», sier hun videre.

Rektor understreker at de ansatte i etterkant har snakket med alle barna om at de aldri må spise noe ute i naturen som de ikke vet hva er.

«Vi hadde en god samtale og viste bilder. Vi er opptatt av at de ikke skal bli redde for å bruke naturen, samtidig som de må forstå alvoret. Disse belgene kan ligne litt på sukkererter, det er ekstra skummelt», sier Holm.

Oppfordrer folk til å sjekke hagene sine

Etter den skremmende opplevelsen, har skolen oppdaget mer gullregn i skolegården. De har fått hjelp av Bærum kommunes eiendomsavdeling til å fjerne plantene.

«Vi bruker lekeskogen mye, men har ikke vært klar over at det er gullregn der. Vi vil forsikre oss om at alt blir fjernet før vi igjen tar lekeskogen i bruk. Dette skal ikke skje en gang til», sier rektoren.

Nå oppfordrer hun alle hageeiere til å sjekke om de har den giftige veksten på sin tomt.

Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har spist gullregn.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com