Hjem Helse Fire grep som gir deg mer hell i livet

Fire grep som gir deg mer hell i livet

Del
X

Om du føler du stadig vekk rammes av uflaks må du lese videre. Det er nemlig slik at heldige mennesker oppfører seg annerledes enn uheldige mennesker. Og her er de fire ingrediensene som kan få Donald Duck til å bli Fetter Anton.

Vi kjenner alle en eller annen som ser ut til å spasere gjennom livet med en eller annen slags medfødt griseflaks. Du vet, den personen som alltid har hellet med seg på jobb, i kjærlighet og alle mulige andre sammenhenger. Dersom den personen ikke er deg, så er det fire grep du kan ta for å bli den personen.

Hemmeligheten er ikke om å ha harelabb på nøkkelknippet eller en magisk lampe du gnir på. Hemmeligheten er hvordan du ser på deg selv.

– Mennesker som ser på seg selv som heldige, oppfører seg annerledes enn de som ikke opplever seg som det. De er både flinkere til å gripe muligheter de får, og til å møte nye situasjoner med åpenhet og optimisme, skriver psykologiprofessor og forfatter Richard Wiseman ifølge KK i boka «The Luck Factor.»

Wiseman som har forsket på hell i mange tiår har funnet at det er fire prinsipper som gjør om du har hell eller ikke.

Han sier at flaks absolutt spiller en rolle i livene våre, enten vi tenker over det eller ikke. Og følgende fire ting øker «flaksen» du har i livet:

1. Øk antall tilfeldige møter i livet

Å være åpen for nye bekjentskap, eller rett og slett tørre å snakke med fremmede, vi skape situasjoner der du oppleve å være heldig. Det er som med en loddbok: Skriver du opp navnet ditt ti ganger så er sjansen større for å vinne enn om du bare skriver opp navnet ditt ett sted.

2. Følg intuisjonen din

lykke

Heldige mennesker bruker også magefølelsen. Kortversjonen av det vil egentlig si at de klarer å kjenne etter om en avgjørelse for eksempel er i tråd med deres egne verdier.

3. Ha positive forventninger og vær utholden

Ifølge Wiseman er det to viktige faktorer for å lykkes med det du setter deg fore, og det er evnen til å se for seg at det kan gå bra, og det andre er utholdenhet.

Du vet, det er ikke nødvendigvis slik at de heldige opplever å være heldige på første forsøk.

4. Du må klare å takle motgang

Den som anser seg som heldig, er selvsagt ikke forskånet for motgang og uflaks. Men den heldige vil typisk tenke at det kunne gått enda verre, og at man sånn sett nesten hadde flaks likevel.

Wiseman finner også de heldige i større grad evner å ta kontroll over opplevelsen av det som har gått galt, lære av det og legge det bak seg, heller enn å grave seg ned i det som var trist og leit.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com