Hjem Familie Fire podcaster som underholder barn på bilferie

Fire podcaster som underholder barn på bilferie

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Vi kjenner vel alle til det – kjøreturene som blir litt for lange for de yngste barna. Men fortvil ikke: Sett på en spennende podcast så kan de voksne nyte landskapet og et øyeblikks stillhet mens barnet er med Fantorangen på lydjakt. PS: Husk å ta med hodetelefoner.

Sommerferien er her. For mange betyr det lange bilturer, timer på stranda eller mye tid sammen, både hjemme og på hytta. Når man er så tett på hverandre kan behovet for en stille stund melde seg.

Da er det godt å vite at det finnes et bredt utvalg av podkaster som er skreddersydd for barn!

I sommer kan du bli med Fantorangen og løse lydmysterier, høre hemmeligheter fra Daidalos sin labyrint og få vite hvorfor du får tåfis.

I tillegg byr «Dilemmaklemma» på tankevekkende og ubehagelige dilemmaer.

«Dilemmaklemma»

Hva er egentlig verst? Å bade i bæsj eller å bade i snegler? Og hva ville du helst, alltid hikke eller alltid prompe?

Dette er bare noen av dilemmaene et knippe 7-åringer må finne svar på i podkasten «Dilemmaklemma».

Det blir både mye latter og mye undring blant barna når de prøver å enes om fornuftige svar på de absurde problemstillingene.

Kanskje kan det inspirere til diskusjon blant ungene som lytter på også?

«Fantorangens lydmysterier»

Fantorangen er tilbake i podkastverden! I «Fantorangens lydmysterier» skal han ut på nye eventyr med vennen Pivi.

De hører mange rare lyder ute i naturen, og utstyrt med et lydoskop må de sammen prøve å nøste opp i hva eller hvem de snodige lydene kommer fra.

Fra en hule borti skogen kommer det en ulmende lyd. Kanskje sitter et marsvin fast? Eller hørte de magen til en sulten løve? Eventuelle farligheter må trosses når Fantorangen og Pivi skal finne de mystiske lydkildene!

«Labyrinthemmeligheter»

Sleipingen Daidalos, som er kjent fra TV-serien «Labyrint», har lenge utmanøvrert barn som prøver å komme seg gjennom de intrikate labyrintene hans. Med robotene Daidalos bygger som voktere er oppgaven nesten umulig.

Men i podkasten «Labyrinthemmeligheter» frigis endelig topp hemmelig informasjon om hvordan Daidalos og robotene hans kan slås!

Alle de ulike robotene har nemlig én svakhet som kan utnyttes for å klare labyrinten. I hver episode gås det gjennom én robottype og hvilken svakhet den har. Endelig kan Daidalos slås!

«Verdens ekleste podkast»

Kropp og natur er et fascinerende fagfelt, men det kan til tider også være ganske ekkelt.

I «Verdens ekleste podkast» har kjemiker Alexander Sandtorv, sammen med Bæsjemonsteret, satt opp et stinkende laboratorium der de koser seg med alt som er ekkelt!

Sammen lærer de bort vitenskapelige fakta på en enkel, og ikke minst ekkel, måte. Alt det rare og gufne ved kroppen får barna svar på her.

Hvorfor lukter promp ekkelt? Hvorfor får man tåfis? Og hvorfor er egentlig bæsj brunt?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com